Csokitorta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Tészta:

  • 8 tojás
  • 8 csapott ek liszt
  • 8 csapott ek cukor
  • 1 csomag sütőpor

Krém:

  • 8 dl tej
  • 2 tasak csokoládés pudingpor
  • 2 ek cukrozatlan kakaópor
  • 20 dkg porcukor
  • 25 dkg vaj

Díszítés:

  • 15 dkg marcipán

Elkészítése:

Egy 26 cm-es tortaformát margarinnal kikenünk és liszttel megszórjuk.

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét keményre felverjük, majd hozzáadjuk a cukrot. Ezután hozzákeverjük a tojás sárgákat, végül beleszitáljuk a sütőporos lisztet és fakanállal óvatosan összedolgozzuk. Beleöntjük a tortaformába és takarékon tűpróbáig sütjük.

Közben a szokásos módon elkészítjük a pudingot, csak nem tesszük bele a cukrot. A vajjal összedolgozzuk a porcukrot és hozzáadjuk a kakaóport is. Ebből egy keveset félreteszünk a díszítéshez. Amikor a puding kihűlt hozzákeverjük a vajas porcukrot.

A piskótát ketté vágjuk, megkenjük a krémmel, rátesszük a piskóta másik felét és bevonjuk a krémmel.

Azt a krémet amit félre tettünk a díszítéshez nyomózsákba tesszük és a torta tetejére köröket formázunk az oldalára pedig hosszába csíkokat.

Tálcára helyezzük, majd a marcipánmasszából gombákat készítünk és kirakjuk vele az oldalát.