Csokis,epres pavlova torta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje (szobahőmérsékletű)
- 23 dkg porcukor
- csipet só
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 evőkanál ecet 10 %-os
- 1 púpos evőkanál étkezési keményítő
- 1 evőkanál olaj
- 15 dkg jó minőségű étcsokoládé, legalább 70 %-os
Krém:
- 500 ml habtejszín
- 1 tasak zselatinfix
- 1 csomag vaníliás cukor
- 50 dkg eper
Elkészítése:
Az epret megmossuk.
Egy tepsit sütőpapírral bélelünk. Előmelegítjük a sütőt 150 fokon.
A tojásfehérjét a sóval kemény habbá verjük, kanalanként hozzáadjuk a porcukrot és szép fényes habbá verjük. Hozzáadjuk a keményítőt és az ecetet, amit beleforgatunk kézi habverővel lassan, ezt már nem verjük.
A sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, amelyen előre megrajzolunk egy 22-25 cm-es kört, amit megkenünk olajjal. Ráhalmozzuk a habot és a szélét kicsit magasabbra hagyjuk. 150 fokra előmelegített sütőbe tesszük, majd 110 fokon 90 percet szárítjuk. A sütőben hagyjuk kihűlni, de ekkor már egy fakanalat teszünk a sütőajtóba, hogy a gőz eltávozzon.
A habtejszínt felverjük, beletesszük a vaníliát és a zselatin fixet. Nyomózsákba tesszük, beletöltjük a tortába, megcsorgatjuk az olvasztott csokoládéval, megrakjuk szeletelt eperrel, megint csorgatunk rá csokoládét, majd ismét hab, eper, hab és a tetejét egész eperrel díszítjük, csokoládéval csorgatjuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »