Csokis,epres pavlova torta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje (szobahőmérsékletű)
- 23 dkg porcukor
- csipet só
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 evőkanál ecet 10 %-os
- 1 púpos evőkanál étkezési keményítő
- 1 evőkanál olaj
- 15 dkg jó minőségű étcsokoládé, legalább 70 %-os
Krém:
- 500 ml habtejszín
- 1 tasak zselatinfix
- 1 csomag vaníliás cukor
- 50 dkg eper
Elkészítése:
Az epret megmossuk.
Egy tepsit sütőpapírral bélelünk. Előmelegítjük a sütőt 150 fokon.
A tojásfehérjét a sóval kemény habbá verjük, kanalanként hozzáadjuk a porcukrot és szép fényes habbá verjük. Hozzáadjuk a keményítőt és az ecetet, amit beleforgatunk kézi habverővel lassan, ezt már nem verjük.
A sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, amelyen előre megrajzolunk egy 22-25 cm-es kört, amit megkenünk olajjal. Ráhalmozzuk a habot és a szélét kicsit magasabbra hagyjuk. 150 fokra előmelegített sütőbe tesszük, majd 110 fokon 90 percet szárítjuk. A sütőben hagyjuk kihűlni, de ekkor már egy fakanalat teszünk a sütőajtóba, hogy a gőz eltávozzon.
A habtejszínt felverjük, beletesszük a vaníliát és a zselatin fixet. Nyomózsákba tesszük, beletöltjük a tortába, megcsorgatjuk az olvasztott csokoládéval, megrakjuk szeletelt eperrel, megint csorgatunk rá csokoládét, majd ismét hab, eper, hab és a tetejét egész eperrel díszítjük, csokoládéval csorgatjuk.