Csokis-karamellás körte torta recept

Hozzávalók:
Piskótához:
- 15 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 15 dkg étcsoki
- 10 dkg vaj
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- fél csomag sütőpor
- csipetnyi só
Körtés krémhez:
- 1 üveg körte befőtt (vagy 4 érett körte)
- 1,5 dl körtelé (ha nem befőttből csináljuk, akkor 100 %-os körtelé)
- 1 csomag vaníliás pudingpor
A fehér csokis krémhez:
- 1 dl habtejszín
- 1 dl körtelé
- 20 dkg fehér csoki
A karamell szószhoz:
- 12,5 dkg cukor
- 2 evőkanál víz
- 75 ml habtejszín
- 2,5 dkg vaj
- csipet só
- 2-3 körte
Elkészítése:
Piskóta:
A tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgákat alaposan kikeverjük a cukorral. A csokit a vajjal gőz felett összeolvasztjuk, majd a tojásos-cukros keverékhez csorgatjuk és jól elkeverjük. A fehérjéket habbá verjük. A lisztben elkeverjük a sütőport és sót, majd a habba forgatjuk felváltva a csokis keverékkel. Vigyázzunk, hogy a habot ne törjük össze!
Egy 18 cm-es tortaformát sütőpapírral kibélelünk, belesimítjuk a masszát, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük. A formában hűtjük ki, majd 4 lapba vágjuk.
Körtés krém:
A körtét pürésítjük, elkeverjük csomómentesre a körtelével és a pudingporral, majd kevergetve sűrű krémmé főzzük. Teljesen kihűtjük.
Fehér csokis krém:
A tejszínt és a körtelevet felforrósítjuk, majd ha levettük a tűzről, hozzáadjuk a felaprított csokit, és addig keverjük, míg elolvad benne. Ezt is kihűtjük, majd habverővel kihabosítjuk.
Karamell szósz:
A cukrot elkeverjük a vízzel és addig melegítjük, míg a cukorból karamell nem lesz. Langyosan belekeverjük a vajat és a tejszínt. A körtét megpucoljuk, felaprítjuk, majd a karamellbe forgatjuk.
Betöltés:
Az első piskótalapra rákenjük a körtés krém felét, erre helyezzük a második lapot, amit megkenünk a csokis krémmel. Mehet rá a harmadik lap, rá pedig a maradék körtés krém és az utolsó lappal befedjük. A karamell szószból a körtéket a torta tetejére tesszük, majd a tortát leöntjük a maradék szósszal.
Tipp:
Saját találmány! :) Csodás fehér csokoládé találkozása a zamatos körtével és a kellemesen selymes karamell szósszal… ezt nem lehet leírni, ezt meg kell kóstolni!! :)
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »