Csokis-karamellás körte torta recept

Hozzávalók:
Piskótához:
- 15 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 15 dkg étcsoki
- 10 dkg vaj
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- fél csomag sütőpor
- csipetnyi só
Körtés krémhez:
- 1 üveg körte befőtt (vagy 4 érett körte)
- 1,5 dl körtelé (ha nem befőttből csináljuk, akkor 100 %-os körtelé)
- 1 csomag vaníliás pudingpor
A fehér csokis krémhez:
- 1 dl habtejszín
- 1 dl körtelé
- 20 dkg fehér csoki
A karamell szószhoz:
- 12,5 dkg cukor
- 2 evőkanál víz
- 75 ml habtejszín
- 2,5 dkg vaj
- csipet só
- 2-3 körte
Elkészítése:
Piskóta:
A tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgákat alaposan kikeverjük a cukorral. A csokit a vajjal gőz felett összeolvasztjuk, majd a tojásos-cukros keverékhez csorgatjuk és jól elkeverjük. A fehérjéket habbá verjük. A lisztben elkeverjük a sütőport és sót, majd a habba forgatjuk felváltva a csokis keverékkel. Vigyázzunk, hogy a habot ne törjük össze!
Egy 18 cm-es tortaformát sütőpapírral kibélelünk, belesimítjuk a masszát, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük. A formában hűtjük ki, majd 4 lapba vágjuk.
Körtés krém:
A körtét pürésítjük, elkeverjük csomómentesre a körtelével és a pudingporral, majd kevergetve sűrű krémmé főzzük. Teljesen kihűtjük.
Fehér csokis krém:
A tejszínt és a körtelevet felforrósítjuk, majd ha levettük a tűzről, hozzáadjuk a felaprított csokit, és addig keverjük, míg elolvad benne. Ezt is kihűtjük, majd habverővel kihabosítjuk.
Karamell szósz:
A cukrot elkeverjük a vízzel és addig melegítjük, míg a cukorból karamell nem lesz. Langyosan belekeverjük a vajat és a tejszínt. A körtét megpucoljuk, felaprítjuk, majd a karamellbe forgatjuk.
Betöltés:
Az első piskótalapra rákenjük a körtés krém felét, erre helyezzük a második lapot, amit megkenünk a csokis krémmel. Mehet rá a harmadik lap, rá pedig a maradék körtés krém és az utolsó lappal befedjük. A karamell szószból a körtéket a torta tetejére tesszük, majd a tortát leöntjük a maradék szósszal.
Tipp:
Saját találmány! :) Csodás fehér csokoládé találkozása a zamatos körtével és a kellemesen selymes karamell szósszal… ezt nem lehet leírni, ezt meg kell kóstolni!! :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »