Csokis-epres torta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Sima piskóta:
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 16 dkg liszt
- 16 dkg cukor
- 5 evőkanál forró víz
Diós piskóta:
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 dkg liszt
- 8 dkg darált dió
- 16 dkg cukor
- 5 evőkanál forró víz
Kakaós piskóta:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg liszt
- 6 dkg cukrozatlan kakaópor
- 16 dkg cukor
- 5 evőkanál forró víz
Epres krém:
- 6 dl tej
- 4 evőkanál liszt
- 3-4 evőkanál cukor
- eper tetszés szerint (én 8 db közepes epret szeleteltem bele)
- 1 csomag vaníliás cukor
Csokis krém:
- 6 dl tej
- 2 tábla ét csoki
- 4 evőkanál cukor
- 4 kanál liszt
Tetejére:
- eper díszítésnek
- ét csoki
- vaj
Elkészítése:
Szokásos módon kisütöm a három piskótát egy nagyobb, lapos tepsiben (sütő méretű), sütőpapírral bélelve 180 fokon 20 percig sütöm:
Szétválasztom a tojásokat, a sárgájukat leforrázom az 5 evőkanál vízzel, hozzáöntöm a cukrot, lisztet, egyéb hozzávalókkal (aszerint melyik piskótát sütjük), simára keverem. Felverem a fehérjét kemény habbá, majd összeöntöm a két masszát (sütőport nem teszek bele, mert nem kell magas piskótát kapnunk).
A két krémet is elkészítem, míg hűlnek a lapok.
Felteszem az 4 dl tejet a cukrokkal, míg felforr, a másik 2 dl-be belekeverem a lisztet, folyamatos keverés mellett, ezzel sűrítem a krémet, apróra vágom az epret, majd ezt is hozzáöntöm, addig főzöm, míg be nem sűrűsödik.
A csokis krémmel ugyan így, abba is a végén kerül a két tábla csoki. Én nem tettem bele vajat, anélkül is szépen kenhető és nem volt folyós.
Ha készen vannak a krémek, még melegen a piskótákra kenjük. Alulra tettem a sima lapot, erre a csokis krém, középre a diós lap, erre az epres krém, majd legfelülre a kakaós lap.
Ezt betesszük a hűtőbe, hogy a krém megszilárduljon. Felolvasztom a csokit egy kis vajjal, majd a tetejére kenem, eperrel díszítem, jól lehűtöm.
Nálunk nem sokáig volt egészben a torta, gyorsan elfogyott. :)
Tipp:
Szeretem az ilyen piskótákat, gyorsan kész van, nem kell hozzá nagy tudás sem, és bárhogyan lehet variálni őket. :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »