Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokis-epres torta recept

Csokis-epres torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Sima piskóta:

    • 4 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 16 dkg liszt
    • 16 dkg cukor
    • 5 evőkanál forró víz

    Diós piskóta:

    • 4 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 8 dkg liszt
    • 8 dkg darált dió
    • 16 dkg cukor
    • 5 evőkanál forró víz

    Kakaós piskóta:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg liszt
    • 6 dkg cukrozatlan kakaópor
    • 16 dkg cukor
    • 5 evőkanál forró víz

    Epres krém:

    • 6 dl tej
    • 4 evőkanál liszt
    • 3-4 evőkanál cukor
    • eper tetszés szerint (én 8 db közepes epret szeleteltem bele)
    • 1 csomag vaníliás cukor

    Csokis krém:

    • 6 dl tej
    • 2 tábla ét csoki
    • 4 evőkanál cukor
    • 4 kanál liszt

    Tetejére:

    • eper díszítésnek
    • ét csoki
    • vaj

    Elkészítése:

    Szokásos módon kisütöm a három piskótát egy nagyobb, lapos tepsiben (sütő méretű), sütőpapírral bélelve 180 fokon 20 percig sütöm:
    Szétválasztom a tojásokat, a sárgájukat leforrázom az 5 evőkanál vízzel, hozzáöntöm a cukrot, lisztet, egyéb hozzávalókkal (aszerint melyik piskótát sütjük), simára keverem. Felverem a fehérjét kemény habbá, majd összeöntöm a két masszát (sütőport nem teszek bele, mert nem kell magas piskótát kapnunk).

    A két krémet is elkészítem, míg hűlnek a lapok.

    Felteszem az 4 dl tejet a cukrokkal, míg felforr, a másik 2 dl-be belekeverem a lisztet, folyamatos keverés mellett, ezzel sűrítem a krémet, apróra vágom az epret, majd ezt is hozzáöntöm, addig főzöm, míg be nem sűrűsödik.
    A csokis krémmel ugyan így, abba is a végén kerül a két tábla csoki. Én nem tettem bele vajat, anélkül is szépen kenhető és nem volt folyós.

    Ha készen vannak a krémek, még melegen a piskótákra kenjük. Alulra tettem a sima lapot, erre a csokis krém, középre a diós lap, erre az epres krém, majd legfelülre a kakaós lap.
    Ezt betesszük a hűtőbe, hogy a krém megszilárduljon. Felolvasztom a csokit egy kis vajjal, majd a tetejére kenem, eperrel díszítem, jól lehűtöm.

    Nálunk nem sokáig volt egészben a torta, gyorsan elfogyott. :)

    Tipp:

    Szeretem az ilyen piskótákat, gyorsan kész van, nem kell hozzá nagy tudás sem, és bárhogyan lehet variálni őket. :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá