Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokis-diós-tejszínes torta recept

Csokis-diós-tejszínes torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 12 dkg porcukor
    • 7 dkg liszt
    • 8 dkg darált dió
    • 4 g sütőpor

    A töltelékhez:

    • 3 zacskó csokis pudingpor
    • 9 dl tej
    • 20 dkg cukor
    • 3 deci habtejszín
    • 15 g zselatin
    • 2 dl ribizlidzsem

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóiból a szokásos módon piskóta tésztát készítünk, majd két részletben megsütjük egy 26 cm-es formában. Ha a lapok kihűltek két részre vágjuk, így kapunk 4 lapot.

    A krémhez a pudingokat megfőzzük a tejben, mikor megfőtt levesszük a tűzről és hozzákeverjük a cukrot, majd teljesen kihűtjük.

    A tejszínt keményre verjük és apránként adagoljuk a pudinghoz a mixer legalacsonyabb fokozatán. Az előre beáztatott zselatint fellangyosítjuk a mikróban s azt is hozzákeverjük a pudingos-tejszínes krémhez. Mikor elkészült a krém 10 percre betesszük hűtőbe és utána töltjük a lapokat.

    Összeállítás: tortalap, krém a fele, tortalap, dzsem, tortalap, krém másik fele és beborítjuk az utolsó lappal.

    Mivel másik tortát is sütöttem és abba vajas krémet használtam, azzal a krémmel vontam be. A torta tetejét bevontam olvasztott csokival.
    Nagyon finom, könnyű krém, csak ajánlani tudom. Jó étvágyat a finom tortához.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá