Csokis-diós-tejszínes torta recept
Hozzávalók:
A tésztához:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 12 dkg porcukor
- 7 dkg liszt
- 8 dkg darált dió
- 4 g sütőpor
A töltelékhez:
- 3 zacskó csokis pudingpor
- 9 dl tej
- 20 dkg cukor
- 3 deci habtejszín
- 15 g zselatin
- 2 dl ribizlidzsem
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból a szokásos módon piskóta tésztát készítünk, majd két részletben megsütjük egy 26 cm-es formában. Ha a lapok kihűltek két részre vágjuk, így kapunk 4 lapot.
A krémhez a pudingokat megfőzzük a tejben, mikor megfőtt levesszük a tűzről és hozzákeverjük a cukrot, majd teljesen kihűtjük.
A tejszínt keményre verjük és apránként adagoljuk a pudinghoz a mixer legalacsonyabb fokozatán. Az előre beáztatott zselatint fellangyosítjuk a mikróban s azt is hozzákeverjük a pudingos-tejszínes krémhez. Mikor elkészült a krém 10 percre betesszük hűtőbe és utána töltjük a lapokat.
Összeállítás: tortalap, krém a fele, tortalap, dzsem, tortalap, krém másik fele és beborítjuk az utolsó lappal.
Mivel másik tortát is sütöttem és abba vajas krémet használtam, azzal a krémmel vontam be. A torta tetejét bevontam olvasztott csokival.
Nagyon finom, könnyű krém, csak ajánlani tudom. Jó étvágyat a finom tortához.