Csokis-dió tora recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tortához:
- 5 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 12 dkg cukor
- 15 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- fél dl víz
- fél dl olaj
Krémhez:
- 2 csomag csokoládés pudingpor
- 10 dkg darált dió
- 7 dl tej
- 3 ek cukor
- 4 dl habtejszín
- 1 db lapzselatin
- 4 dkg porcukor
Díszítéshez:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- 15 dkg cukor
- étel színező
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg margarin
- 5 dkg darált dió
- ízlés szerint rum
- amerikai fánk
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztom, a fehérjét 5 dkg cukorral felverem. A sárgáját a maradék cukorral, a vízzel és az olajjal habosra kikeverem. A sárga masszát a fehérjével óvatosan összekeverem és a végén a sütőporos lisztet hozzáadom, és margarinnal kikent, 26 cm-es torta formában 160- 170 fokon megsütöm. Sülés és hűlés után három egyenlő lapra felvágom a tortát. Az egyik lapot visszateszem a kapcsos formába és a következő krémmel megkenem.
A tejből és a pudingból a szokásos eljárással krémet készítek a darált diót belefőzöm a krémbe, amikor már nincs a tűzhelyen a krém akkor a zselatint is belekeverem. Ezzel töltöm meg a lapokat egy kicsit hagyom kihűlni majd a felvert tejszínhab felét a csokikrém tetejére kenem. Erre teszem a második lapot, erre ismét krém és a krémre tejszínhab. A harmadik lappal befedem és a hűtőbe teszem pár órára. A margarint a porcukorral krémmé keverem, hozzáadom a darált diót és a rumot, majd a torta tetejét és oldalát ezzel a krémmel körbekenem. A tojás fehérjét a cukorral gőz felett kemény habbá vertem, színeztem és a tortát ízlés szerint díszítjük a habbal és a fánkkal.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »