Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokikrémes csokis torta recept

Csokikrémes csokis torta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 15 dkg cukor
    • 20 dkg liszt
    • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 kiskanálnyi sütőpor
    • 3 evőkanál főtt kávé

    Csokikrémhez:

    • 3 evőkanál finomliszt
    • 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
    • 20 dkg barna cukor (de jó sima kristálycukorral is)
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 dl tej
    • 12 dkg vaj

    A díszítéshez:

    • dió
    • 15 dkg étcsokoládé
    • 2 teáskanálnyi vaj
    • 5 dkg csokoládéreszelék

    Elkészítése:

    Tálba tesszük a tészta hozzávalóit és robotgéppel összedolgozzuk. Ha a tészta sűrűvé vált, kivajazott kis méretű (20 cm átmérőjű) sütőformába öntjük és 180 fokon 40 percen át sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd ketté vágjuk.

    Egy lábasba belemérjük a lisztet, belekeverjük a kakaóport és a cukrot, egy keverőtálban habosra keverjük a tojásokat, majd a lábasba öntjük a többi hozzávalóhoz és összedolgozzuk vele. Felhígítjuk tejjel a masszát és lassan kis lángon elkezdjük főzni, egészen addig amíg krémessé válik. A krémet főzés közben folyamatosan kevergetni kell, hogy ne legyen csomós.

    Mikor elkészült, kihűtjük. Langyosan belekeverjük a vajat.

    A tésztát meglocsoljuk a kávéval, majd megkenjük a krémmel. Közben a csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk és belekeverjük a teáskanálnyi vajat, ezzel vonjuk be a süteményt. A tetejére csokoládéreszeléket szórunk és már tálalhatjuk is.

    Tipp:

    Amennyiben a sütemény külsejét is a csokikrémmel szeretnénk bevonni, érdemes legalább másfélszeres adagot készíteni belőle.
    Az eredeti recept hozzávalóival a tésztája tömörebb, de nem kell megijedni, mert attól még nagyon finom lesz, aki szeretné hogy lazább tésztát kapjon, akkor 15 dkg liszttel készítse el. Ezzel a mennyiséggel kisebb méretű torta lesz, de 6-8 főre így is elég.

    Én hogyha nagyon gyorsan kell hogy elkészüljön a meglepetés torta, akkor már csak ezt készítem, mert a tészta amíg sül, a krémet el lehet készíteni, amíg kihűl a torta lap, addig a krém is langyos lesz, a vajat hozzá tudjuk keverni, és már meg is tölthetjük vele a tortánkat. Én nem készítek rá külön csokimázat, mert jobban szeretjük a csokikrémmel bevontat, amit díszíthetünk bármilyen otthon fellelhető cukordrazséval, dióval, kókuszreszelékkel… stb.
    A kávét is el lehet hagyni, de nálunk a gyerekeknek is ízlik a kávéval. Hogyha van ideje a tortának, akkor az ízek jól összeérnek és valami mennyei íze van.
    Az első fotón a nagy fiú unokámnak készült 1 óra leforgása alatt el, addig amíg oda értek hozzánk, készen is lett. Neki gyorsan félbe vágott dióval díszítettem.
    A második fotón lévő tortát cukrász habbal díszítettem a kislány unokám 4. szülinapjára, mert amikor először ette ezt az isteni tortát, akkor azt kérte, hogy a szülinapjára is ilyet süssek.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá