Csoki torta recept

Hozzávalók:
- 8 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 ek. finomliszt
- 8 ek. kristálycukor
- 0,5 csomag sütőpor
Pudinghoz:
- 8 dl tej
- 2 csomag csokoládés pudingpor
- 2 ek. kakaópor
- 20 dkg porcukor
- 25 dkg vaj
Díszítéshez:
- színes cukordrazsé
Elkészítése:
Egy tortaformát margarinnal kikenünk és liszttel megszórjuk. A tojásfehérjéket keményre felverjük, majd hozzáadagoljuk a cukrot. Ezután hozzákeverjük a tojássárgákat, végül beleszitáljuk a sütőporos lisztet és fakanállal óvatosan összedolgozzuk. Beleöntjük a tortaformába és takarékon sütjük. Közben a szokásos módon elkészítjük a pudingot, csak nem tesszük a tejbe a cukrot. Vajjal összedolgozzuk a porcukrot és hozzátesszük a kakaóport is. Ebből egy keveset teszünk félre a díszítéshez. Amikor a puding kihűlt, hozzákeverjük a vajas porcukrot. A piskótát kettévágjuk, megtöltjük a krémmel, majd kívülről is bevonjuk. Amit félretettünk krémet azt beletesszük habzsákba és elkészítjük a torta “haját”. Drazséval kirakjuk a szemeit, orrát és a száját.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »