Csíkos, narancsos torta recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg cukor
- 20 dkg puha vaj
- 12 dkg liszt
- 8 dkg étkezési keményítő
- 1/2 cs sütőpor
- 2 ek kakaópor
- csipet só
- 1/2 narancs reszelt héja
Krém:
- 3 dl narancslé
- 1 cs tejszínízű pudingpor
- 15 dkg vaj
- 8-10 dkg porcukor
- 1/2 narancs reszelt héja
Csokimáz:
- 1 cs ét tortabevonó
Elkészítése:
A sütőt állítsuk grill fokozatra. Egy 20 cm-es kapcsos tortaforma aljába terítsünk sütőpapírt, az oldalát pedig vajazzuk és lisztezzük ki.
A tojást válasszuk ketté. A sárgákat keverjük habosra a cukorral és a vajjal. A lisztet szitáljuk össze a keményítővel, a sütőporral és a sóval, majd keverjük össze a tojásos masszával.
A fehérjét egy csipet sóval verjük közepesen lágy habbá, pár kanállal tegyünk a masszához és határozott mozdulatokkal keverjük össze. Ezután lazán forgassuk össze a többi tojáshabbal. Ezután a masszát osszuk kétfelé és az egyik feléhez adjuk hozzá a narancshéjat, a másik feléhez pedig a kakaóport.
Simítsuk a narancsos massza 1/4-ét a formába és süssük 4 percig. Eztán 2 percig hagyjuk hűlni, majd simítsuk rá a csokoládés massza szintén 1/4-ét és süssük ismét 4 percig. Addig folytassuk a sütést, amíg az összes massza el nem fogy. Ha megsültek a rétegek, hagyjuk piskótát a formában kihűlni.
A krémhez elkészítjük a pudingot a narancslével. A vajat kihabosítjuk a porcukorral, majd simára keverjük a kihűlt pudinggal. Ízesítjük narancshéjjal és bekenjük vele a torta tetejét és az oldalát. Hűtőbe tesszük dermedni.
A tortabevonót gőz felett felmelegítjük, majd rácsorgatjuk a torta tetejére, egy kenőkéssel elkenjük úgy, hogy az oldalára is lecsorogjon és tetszés szerint díszítjük.