Csábos almatorta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 17,5 dkg olvasztott vaj
- 35 dkg liszt
- 1 tk sütőpor
- 2 tk őrölt fahéj
- 17,5 dkg kristálycukor
- 3 közepes alma meghámozva és kimagozva
- 10 dkg mogyoró, vagy dió durvára vágva
- 10 dkg füge
- 3 ek sárgabaracklekvár
Elkészítése:
A kerek tortaformát vajazzuk ki, vagy sütőpapírral béleljük ki.
A tojásokat az olvasztott vajra ütjük, ami már kihűlt. A lisztet külön tálban keverjük el a sütőporral, a fahéjjal és a cukorral. Az almákat vágjuk nagy darabokra, és keverjük a lisztbe a fügével és a mogyoróval és/vagy dióval együtt.
A tojásos-vajas keveréket vegyítsük a lisztes masszával, és keverjük össze óvatosan. Kemény és darabos tésztát kapunk. A megmaradt almát vágjuk vékony szeletekre, és tegyük a torta tetejére. A maradék diót és/vagy mogyorót is szórjuk a torta tetejére. Kb. 50-60 percig süssük, és tűpróbával ellenőrizzük a közepébe szúrva, hogy megsült-e a tészta. A tortát ezután még hagyjuk néhány percig a tortaformában.
A felmelegített sárgabaracklekvárt kenjük a még meleg torta tetejére, és ezután hűtsük ki. Lehet még díszíteni szárított/kandírozott gyümölcsökkel (sárgabarack, kókusz chips, mazsola stb.), vagy bármivel ízlés szerint.
Tipp:
Én a tetejére kandírozott gyümölcsöket és kókuszchipset szórtam, mert nagyon jól állt a tortának.
A csábos almatorta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 35 g
Zsír: 13 g