Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csábos almatorta recept

Csábos almatorta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 17,5 dkg olvasztott vaj
    • 35 dkg liszt
    • 1 tk sütőpor
    • 2 tk őrölt fahéj
    • 17,5 dkg kristálycukor
    • 3 közepes alma meghámozva és kimagozva
    • 10 dkg mogyoró, vagy dió durvára vágva
    • 10 dkg füge
    • 3 ek sárgabaracklekvár

    Elkészítése:

    A kerek tortaformát vajazzuk ki, vagy sütőpapírral béleljük ki.

    A tojásokat az olvasztott vajra ütjük, ami már kihűlt. A lisztet külön tálban keverjük el a sütőporral, a fahéjjal és a cukorral. Az almákat vágjuk nagy darabokra, és keverjük a lisztbe a fügével és a mogyoróval és/vagy dióval együtt.

    A tojásos-vajas keveréket vegyítsük a lisztes masszával, és keverjük össze óvatosan. Kemény és darabos tésztát kapunk. A megmaradt almát vágjuk vékony szeletekre, és tegyük a torta tetejére. A maradék diót és/vagy mogyorót is szórjuk a torta tetejére. Kb. 50-60 percig süssük, és tűpróbával ellenőrizzük a közepébe szúrva, hogy megsült-e a tészta. A tortát ezután még hagyjuk néhány percig a tortaformában.

    A felmelegített sárgabaracklekvárt kenjük a még meleg torta tetejére, és ezután hűtsük ki. Lehet még díszíteni szárított/kandírozott gyümölcsökkel (sárgabarack, kókusz chips, mazsola stb.), vagy bármivel ízlés szerint.

    Tipp:

    Én a tetejére kandírozott gyümölcsöket és kókuszchipset szórtam, mert nagyon jól állt a tortának.

    A csábos almatorta kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 280 kcal
    Fehérje: 5 g
    Szénhidrát: 35 g
    Zsír: 13 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá