Hozzávalók:
Elkészítése:
A kerek tortaformát vajazzuk ki, vagy sütőpapírral béleljük ki.
A tojásokat az olvasztott vajra ütjük, ami már kihűlt. A lisztet külön tálban keverjük el a sütőporral, a fahéjjal és a cukorral. Az almákat vágjuk nagy darabokra, és keverjük a lisztbe a fügével és a mogyoróval és/vagy dióval együtt.
A tojásos-vajas keveréket vegyítsük a lisztes masszával, és keverjük össze óvatosan. Kemény és darabos tésztát kapunk. A megmaradt almát vágjuk vékony szeletekre, és tegyük a torta tetejére. A maradék diót és/vagy mogyorót is szórjuk a torta tetejére. Kb. 50-60 percig süssük, és tűpróbával ellenőrizzük a közepébe szúrva, hogy megsült-e a tészta. A tortát ezután még hagyjuk néhány percig a tortaformában.
A felmelegített sárgabaracklekvárt kenjük a még meleg torta tetejére, és ezután hűtsük ki. Lehet még díszíteni szárított/kandírozott gyümölcsökkel (sárgabarack, kókusz chips, mazsola stb.), vagy bármivel ízlés szerint.
Én a tetejére kandírozott gyümölcsöket és kókuszchipset szórtam, mert nagyon jól állt a tortának.