Citromtorta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
24 cm-es tortaformához
Piskóta:
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 ek liszt
- 5 ek cukor
- 8 g sütőpor
- 6 g vaníliás cukor
- fél citrom reszelt héja
Krém:
- 3 dl tej
- 1,5 cs vaníliás pudingpor,
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája,
- 1 citrom reszelt héja és leve
- 20 dkg porcukor
- 10 dkg margarin
- díszítés ízlés szerint
Elkészítése:
Piskóta: a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját a cukrokkal alaposan kikeverjük, majd fokozatosan adagoljuk hozzá a sütőporos lisztet, belereszeljük a citrom héját, majd beleforgatjuk a kemény habot. A tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük, oldalát kivajazzuk, lisztezzük. Előmelegített sütőben: első 10 percben 175°C-on, majd 160°C-on 20 percig sütjük.
Krém: egy edényben a tojások a sárgáját a cukorral, pudingporral, reszelt citromhéjjal elkezdjük kikeverni, majd fokozatosan adjuk hozzá a citrom facsart levét és alaposan elkeverjük. Egy lábasba öntjük a masszát, majd a tejet hozzáadva kis lángon, állandó kevergetés mellett sűrű krémet főzünk. Ha kihűlt, a végén hozzáadjuk a puha margarint és jó habosra kikeverjük.
Összeállítás: piskótát kettévágjuk, hagyjuk kihűlni, majd egymásra tesszük a 2 lapot és hosszában kettévágjuk, így már 4 félhold alakú lapunk lesz. Ezeket ismét egymásra pakoljuk, és keresztbe kettévágjuk, majd a képen látható módon forgatjuk.
A lapokat megtöltjük, a külsejét is bevonjuk krémmel.
Tejszínhabbal díszítjük.