Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Citromos “szalonna” recept

Citromos “szalonna”
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
20 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A piskótához:

    • 10  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 200 g kristály cukor
    • 200 g finomliszt

    A krémhez:

    • 3 nagy doboz tejföl
    • 1 l cukrászhab
    • 10 ek cukor
    • 3 citrom reszelt héja és leve

    Díszítés:

    • Fehér cukormassza
    • piros, zöld, fekete ételfesték

    Elkészítése:

    A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A tojás sárgáját habosra keverjük, a fehérjét a kristálycukorral felverjük, de éppen csak annyira,hogy sűrű legyen, tehát NEM KELL KEMÉNYRE! Beleforgatjuk a tojások sárgáját és végül az átszitált lisztet.

    A formát kivajazzuk ás kilisztezzük. A piskótát beleöntjük a formába és mehet a 180 fokos sütőbe. 10 percig nem szabad a sütőt kinyitni, mert összeesik a tészta. 10 perc után visszavesszük a sütőt kb. 150-160 fokra, majd tűpróbáig sütjük.

    Ha kihűlt a piskótánk akkor 3 részre vágjuk és megtöltjük a krémmel.

    A krémhez a tejfölt kikeverjük cukorral és a citrom héjával és levével, a habtejszín kemény habbá verjük és hozzáadjuk a tejfölt. Az egészet jól elkeverjük és megtöltjük vele a piskótát.

    Kívülre is teszünk egy pici krémet, hogy jobban tudjon tapadni a cukormasszánk. 1 órára hűtőbe tesszük majd kinyújtjuk rá a fehér cukormasszát és ecsettel megfestjük a húscsíkokat a “szalonnánkra” :)

    A tetejére kerül piros ételfesték és cukormasszából formázott paprika, fokhagyma, bors, póréhagyma.

    Tipp:

    A krémbe lehet tenni több citromot vagy kevesebbet attól függ ki milyen savanykásan szereti. A cukornál figyelni kell arra,h ogy mivel cukrászhabot használtunk ami édesített ne túlozzuk el a cukrot!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá