Citromos pitetorta recept
Ők is elkészítették
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk géppel, majd 3 órán át a hűtőben pihentetjük. Ezután kinyújtjuk akkorára, hogy egy piteformát ki tudjunk bélelni vele, majd a széleit nyújtófával levágjuk, és villával megszurkáljuk. A citrom levét kifacsarjuk, a habtejszínt a cukorral, a tojásokkal és a citromlével összekeverjük, majd a citrom héját is belereszeljük.
A tortát 10 percig elősütjük 180 fokon, majd ha kissé kihűlt, a citromos keveréket beleöntjük, és 160 fokon 30 percig sütjük.
Tipp:
Ehhez a citromos pitetorta recepthez 23 cm átmérőjű piteformát használjunk, aminek kivehető a belseje.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

