Citromos-málnás túrótorta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A piskótához:
- 6 ek liszt
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek cukor
- 1 cs sütőpor
- 1 cs vaníliás cukor
A málnás krémhez:
- 2 lap zselatin
- 20 dkg málna (lehet fagyasztott is)
- 5 dkg cukor
- 1 ek víz
A túrós krémhez:
- 50 dkg krémes túró
- 15 dkg cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 4 dl habtejszín
- 1 ek vaj
- 1 dl citromlé (kb 2 citromból)
- 1 citrom reszelt héja
- 10 lap zselatin
- 6 ek víz
A díszítéshez:
- 3 dl habtejszín
- 1 tasak habfixáló
- szeletelt mandula
- 1 ek málnalekvár
Elkészítése:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük és egy 26 cm-es tortaformában megsütjük a 6 tojásos piskótát.
Kivesszük, hűlni hagyjuk, majd vízszintesen félbe vágjuk.
A krémhez vízbe áztatunk 2 zselatinlapot. A málnát feltesszük főni 1 ek vízzel és az 5 dkg cukorral.
Amikor forr, beletesszük a kinyomkodott zselatinlapokat. Jól elkeverjük, levesszük a tűzről és hűlni hagyjuk.
A maradék 10 zselatinlapot is vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk és 6 ek vízben felmelegítve feloldjuk.
A túrót előbb kikeverjük a margarinnal, majd 15 dkg cukorral, a vaníliás cukorral, a citrom reszelt héjával és a citromlével.
A felolvasztott zselatint elkeverjük 3 ek túrós krémmel, majd hozzákeverjük a többi túróhoz. A tejszínt kemény habbá verjük és belekeverjük a túrótöltelékbe.
Az egyik tortalap köré visszatesszük a kapcsos tortaformát, rákenjük a túrós töltelék felét, erre szedjük a zselatinos málnát és amíg megdermed, hűtőbe tesszük.
A málnás réteg dermedése után rátesszük a maradék túrótölteléket, majd befedjük tortalappal, kicsit összenyomkodjuk. Hűtőben 3 órán át pihentetjük.
Tálalás előtt levesszük a kapcsos tortaformát.
A tejszínt kemény habbá verjük, csillagcsöves habzsákba töltjük és a torta tetejére nyomjuk.
Megszórjuk a szeletelt mandulával és a málnalekvárból kis pöttyökkel díszítjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »