Citromos-málnás túrótorta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A piskótához:
- 6 ek liszt
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek cukor
- 1 cs sütőpor
- 1 cs vaníliás cukor
A málnás krémhez:
- 2 lap zselatin
- 20 dkg málna (lehet fagyasztott is)
- 5 dkg cukor
- 1 ek víz
A túrós krémhez:
- 50 dkg krémes túró
- 15 dkg cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 4 dl habtejszín
- 1 ek vaj
- 1 dl citromlé (kb 2 citromból)
- 1 citrom reszelt héja
- 10 lap zselatin
- 6 ek víz
A díszítéshez:
- 3 dl habtejszín
- 1 tasak habfixáló
- szeletelt mandula
- 1 ek málnalekvár
Elkészítése:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük és egy 26 cm-es tortaformában megsütjük a 6 tojásos piskótát.
Kivesszük, hűlni hagyjuk, majd vízszintesen félbe vágjuk.
A krémhez vízbe áztatunk 2 zselatinlapot. A málnát feltesszük főni 1 ek vízzel és az 5 dkg cukorral.
Amikor forr, beletesszük a kinyomkodott zselatinlapokat. Jól elkeverjük, levesszük a tűzről és hűlni hagyjuk.
A maradék 10 zselatinlapot is vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk és 6 ek vízben felmelegítve feloldjuk.
A túrót előbb kikeverjük a margarinnal, majd 15 dkg cukorral, a vaníliás cukorral, a citrom reszelt héjával és a citromlével.
A felolvasztott zselatint elkeverjük 3 ek túrós krémmel, majd hozzákeverjük a többi túróhoz. A tejszínt kemény habbá verjük és belekeverjük a túrótöltelékbe.
Az egyik tortalap köré visszatesszük a kapcsos tortaformát, rákenjük a túrós töltelék felét, erre szedjük a zselatinos málnát és amíg megdermed, hűtőbe tesszük.
A málnás réteg dermedése után rátesszük a maradék túrótölteléket, majd befedjük tortalappal, kicsit összenyomkodjuk. Hűtőben 3 órán át pihentetjük.
Tálalás előtt levesszük a kapcsos tortaformát.
A tejszínt kemény habbá verjük, csillagcsöves habzsákba töltjük és a torta tetejére nyomjuk.
Megszórjuk a szeletelt mandulával és a málnalekvárból kis pöttyökkel díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »