Citromos-málnás túrótorta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A piskótához:
- 6 ek liszt
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 6 ek cukor
- 1 cs sütőpor
- 1 cs vaníliás cukor
A málnás krémhez:
- 2 lap zselatin
- 20 dkg málna (lehet fagyasztott is)
- 5 dkg cukor
- 1 ek víz
A túrós krémhez:
- 50 dkg krémes túró
- 15 dkg cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 4 dl habtejszín
- 1 ek vaj
- 1 dl citromlé (kb 2 citromból)
- 1 citrom reszelt héja
- 10 lap zselatin
- 6 ek víz
A díszítéshez:
- 3 dl habtejszín
- 1 tasak habfixáló
- szeletelt mandula
- 1 ek málnalekvár
Elkészítése:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük és egy 26 cm-es tortaformában megsütjük a 6 tojásos piskótát.
Kivesszük, hűlni hagyjuk, majd vízszintesen félbe vágjuk.
A krémhez vízbe áztatunk 2 zselatinlapot. A málnát feltesszük főni 1 ek vízzel és az 5 dkg cukorral.
Amikor forr, beletesszük a kinyomkodott zselatinlapokat. Jól elkeverjük, levesszük a tűzről és hűlni hagyjuk.
A maradék 10 zselatinlapot is vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk és 6 ek vízben felmelegítve feloldjuk.
A túrót előbb kikeverjük a margarinnal, majd 15 dkg cukorral, a vaníliás cukorral, a citrom reszelt héjával és a citromlével.
A felolvasztott zselatint elkeverjük 3 ek túrós krémmel, majd hozzákeverjük a többi túróhoz. A tejszínt kemény habbá verjük és belekeverjük a túrótöltelékbe.
Az egyik tortalap köré visszatesszük a kapcsos tortaformát, rákenjük a túrós töltelék felét, erre szedjük a zselatinos málnát és amíg megdermed, hűtőbe tesszük.
A málnás réteg dermedése után rátesszük a maradék túrótölteléket, majd befedjük tortalappal, kicsit összenyomkodjuk. Hűtőben 3 órán át pihentetjük.
Tálalás előtt levesszük a kapcsos tortaformát.
A tejszínt kemény habbá verjük, csillagcsöves habzsákba töltjük és a torta tetejére nyomjuk.
Megszórjuk a szeletelt mandulával és a málnalekvárból kis pöttyökkel díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

