Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Citromos-kekszes túrótorta recept

Citromos-kekszes túrótorta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg túró
    • 6 db citrom
    • 40 dkg darált keksz
    • 7 dkg sütőmargarin
    • 15 dkg cukor
    • pici tej
    • 5 dl tejszín
    • 1 csomag tejszínben oldódó zselatin
    • 2 csomag színtelen zselatin
    • 2-3 dl citromlé

    Elkészítése:

    tésztához 40 dkg darált háztartási kekszet 7 dkg olvasztott margarinnal, 2 evőkanál cukorral és kicsi tejjel gyúrd össze. Annyi tej kell bele, hogy összeálljon a tészta. Ezután nyomkodd bele a tortaforma aljába egyenletesen (viszonylag vékony lesz).

    A töltelékhez 50 dkg túrót törj össze, adj hozzá kb. 10 dkg cukrot, de ez ízlés szerint akár több is lehet. 5 dl habtejszínt kezdj el felverni, és amikor már kezd keményedni, add hozzá a csomag zselatint, és verd tovább, amíg kemény lesz teljesen. A cukros túróhoz reszeld 4 citrom héját, és csavard bele 3 citrom levét. Kb. nekem ennyit bírt el. Keverd hozzá óvatosan a felvert tejszínt. Ha nem elég édes, adj még hozzá cukrot.

    A tésztára öntsd rá a túrós krémet, tedd be a hűtőbe.

    A maradék 2 citromot karikázd fel, és fedd be vele a torta tetejét. A színtelen zselatint – a torta tetejére – az útmutató alapján készítsd el (2-3 dl vízzel folyamatos kevergetés mellett forrald fel, majd hagyd kihűlni, és amikor kezd sűrűsödni, akkor öntsd a tortára), azzal a különbséggel, hogy a víz helyett citromlevet használj.

    Mehet újra a hűtőbe, amíg megdermed és kellemesen lehűl a torta.

    Tipp:

    Finom savanykás édesség!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá