Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Citromos – epertorta recept

Citromos – epertorta
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 3 piskótalap

    Krém:

    • 1 nagy doboz tejföl
    • 5 dl habtejszín
    • 1 db citrom
    • 12 ek porcukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 1 cs zselatinfix
    • 1 málna piros ételfesték
    • eperlekvár

    Elkészítése:
    A tejfölt habosra keverjük a kétféle cukorral, belekeverjük az citrom reszelt héját és levét. Hozzákeverjük a zselatinfix felét is.Majd a tejszínt kemény habbá verjük és a zselatinfix másik felét is beledolgozzuk majd óvatosan beleforgatjuk a citromos krémbe. 3 részre osztjuk a krémet az egyik valamivel legyen több a másik kettőnél.
    A legalsó lapot megkenjük a citromos krémmel, a következő lap alját az eperdzsemmel és rárakjuk az epres oldalt a citromos krémre ezután megismételjük a folyamatot.Mikor rákerült a legfelső lap azt is bekenjük a krémmel és az oldalát is. kb 8 púpos evőkanál krémet félreteszünk ehhez keverjük a színezőt színerősségtől függöen. Majd habzsák segítségével díszítjük a tortát.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá