Citrom torta recept
Hozzávalók:
A tésztához:
- 60 g vaj
- 70 g liszt
- 1 tk sütőpor
- 50 g kristálycukor
- 3 ek tejföl
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 citrom héja
- fél citrom leve
A krémhez:
- 1,5 dl hideg tej
- 1 cs habpor
- 1 nagy doboz tejföl fele
- 1 citrom héja
- 2 citrom leve
- 1 nagy cs zselatin
- 100 g cukor
Tetejére:
- 1 cs tortazselé
- 2 ek cukor
- 2 ek citromlé
- 2 dl víz
Elkészítése:
A vajat és a cukrot habverővel kikeverjük. Hozzákeverjük a tojást, a lereszelt citromhéjat és a fél citrom levét, majd szépen fokozatosan hozzákeverjük a lisztet és a tejfölt. Kivajazott 24 cm-es tortaformába töltjük, és megsütjük, majd a tortaformából kivéve, hűtjük.
A tejet felverjük a habporral. Hozzákeverjük a tejfölt, citromhéjat és levet, majd a cukrot is. A zselatint pár ek vízzel felfőzzük, megvárjuk, hogy egyet forrjon, majd folyamatosan kevergetve langyosra hűtjük. Két evőkanál krémet a zselatinba keverünk (vigyázzunk, hogy még folyós legyen), majd belekeverjük az egészet a krémünkbe.
A már hideg tésztát visszatesszük a tortaformába, ráöntjük a krémet.
Elkészítjük a tortazselét, majd ha langyos, rácsurgatjuk finoman a tortára, citrommal díszítjük.
Legalább 2 órára a hűtőbe tesszük.