Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Citrom torta recept

Citrom torta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 60 g vaj
    • 70 g liszt
    • 1 tk sütőpor
    • 50 g kristálycukor
    • 3 ek tejföl
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 citrom héja
    • fél citrom leve

    A krémhez:

    • 1,5 dl hideg tej
    • 1 cs habpor
    • 1 nagy doboz tejföl fele
    • 1 citrom héja
    • 2 citrom leve
    • 1 nagy cs zselatin
    • 100 g cukor

    Tetejére:

    • 1 cs tortazselé
    • 2 ek cukor
    • 2 ek citromlé
    • 2 dl víz

    Elkészítése:
    A vajat és a cukrot habverővel kikeverjük. Hozzákeverjük a tojást, a lereszelt citromhéjat és a fél citrom levét, majd szépen fokozatosan hozzákeverjük a lisztet és a tejfölt. Kivajazott 24 cm-es tortaformába töltjük, és megsütjük, majd a tortaformából kivéve, hűtjük.
    A tejet felverjük a habporral. Hozzákeverjük a tejfölt, citromhéjat és levet, majd a cukrot is. A zselatint pár ek vízzel felfőzzük, megvárjuk, hogy egyet forrjon, majd folyamatosan kevergetve langyosra hűtjük. Két evőkanál krémet a zselatinba keverünk (vigyázzunk, hogy még folyós legyen), majd belekeverjük az egészet a krémünkbe.
    A már hideg tésztát visszatesszük a tortaformába, ráöntjük a krémet.
    Elkészítjük a tortazselét, majd ha langyos, rácsurgatjuk finoman a tortára, citrommal díszítjük.
    Legalább 2 órára a hűtőbe tesszük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá