Citrom torta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 60 g vaj
  • 70 g liszt
  • 1 tk sütőpor
  • 50 g kristálycukor
  • 3 ek tejföl
  • 1 tojás
  • 1 citrom héja
  • fél citrom leve

A krémhez:

  • 1,5 dl hideg tej
  • 1 cs habpor
  • 1 nagy doboz tejföl fele
  • 1 citrom héja
  • 2 citrom leve
  • 1 nagy cs zselatin
  • 100 g cukor

Tetejére:

  • 1 cs tortazselé
  • 2 ek cukor
  • 2 ek citromlé
  • 2 dl víz

Elkészítése:
A vajat és a cukrot habverővel kikeverjük. Hozzákeverjük a tojást, a lereszelt citromhéjat és a fél citrom levét, majd szépen fokozatosan hozzákeverjük a lisztet és a tejfölt. Kivajazott 24 cm-es tortaformába töltjük, és megsütjük, majd a tortaformából kivéve, hűtjük.
A tejet felverjük a habporral. Hozzákeverjük a tejfölt, citromhéjat és levet, majd a cukrot is. A zselatint pár ek vízzel felfőzzük, megvárjuk, hogy egyet forrjon, majd folyamatosan kevergetve langyosra hűtjük. Két evőkanál krémet a zselatinba keverünk (vigyázzunk, hogy még folyós legyen), majd belekeverjük az egészet a krémünkbe.
A már hideg tésztát visszatesszük a tortaformába, ráöntjük a krémet.
Elkészítjük a tortazselét, majd ha langyos, rácsurgatjuk finoman a tortára, citrommal díszítjük.
Legalább 2 órára a hűtőbe tesszük.