Hozzávalók:
A tésztához:
A krémhez:
Tetejére:
Elkészítése:
A vajat és a cukrot habverővel kikeverjük. Hozzákeverjük a tojást, a lereszelt citromhéjat és a fél citrom levét, majd szépen fokozatosan hozzákeverjük a lisztet és a tejfölt. Kivajazott 24 cm-es tortaformába töltjük, és megsütjük, majd a tortaformából kivéve, hűtjük.
A tejet felverjük a habporral. Hozzákeverjük a tejfölt, citromhéjat és levet, majd a cukrot is. A zselatint pár ek vízzel felfőzzük, megvárjuk, hogy egyet forrjon, majd folyamatosan kevergetve langyosra hűtjük. Két evőkanál krémet a zselatinba keverünk (vigyázzunk, hogy még folyós legyen), majd belekeverjük az egészet a krémünkbe.
A már hideg tésztát visszatesszük a tortaformába, ráöntjük a krémet.
Elkészítjük a tortazselét, majd ha langyos, rácsurgatjuk finoman a tortára, citrommal díszítjük.
Legalább 2 órára a hűtőbe tesszük.