Citrom szirupos piskóta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 25 dkg sótlan vaj
- 35 dkg kristálycukor
- 35 dkg liszt
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 0,5 csomag sütőpor vagy 1-2 teáskanál szódabikarbóna
- 4 evőkanál tej
- 2 citrom reszelt héja
Citrom és vanília szirup:
- 4 citrom leve és héja
- 1 dl víz
- 10 dkg cukor
- 1 rúd vanília kikapart magja
Elkészítése:
A két citrom héját belereszeljük a lisztbe, összekeverjük a sütőporral. Habosra keverjük a vajat, majd részletekben hozzáadjuk a cukrot, úgy, hogy közben folyamatosan keverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat is.
Apránként belekeverjük a lisztet és a tejet is, majd jól összekeverjük. Kapcsos, kivajazott, lisztezett tortaformában 180 fokon 35-40 percig sütjük.
Amíg a torta sül, elkészítjük a szirupot. A hozzávalókat egy edénybe tesszük, majd 10 percig forraljuk, amíg szirupos állagú nem lesz.
A kész, sütőből kivett formát mindenhol meglocsoljuk a sziruppal, majd hagyjuk kihűlni. Vanília fagyival, vagy tejszínhabbal tálaljuk.
Tipp:
Én a szirupból dupla, illetve tripla adagot csináltam, kicsit citromosabbra, mert nagyon jó, szaftos lesz tőle a tészta, Az sem baj, ha sokkal több a szirup, én folyamatosan öntözgettem rá, amíg a torta közepén a bemélyedésnél nem kezdett el látszódni a ragacsos máz.:)