Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Citrom szirupos piskóta recept

Citrom szirupos piskóta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
9 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg sótlan vaj
    • 35 dkg kristálycukor
    • 35 dkg liszt
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 0,5 csomag sütőpor vagy 1-2 teáskanál szódabikarbóna
    • 4 evőkanál tej
    • 2 citrom reszelt héja

    Citrom és vanília szirup:

    • 4 citrom leve és héja
    • 1 dl víz
    • 10 dkg cukor
    • 1 rúd vanília kikapart magja

    Elkészítése:

    A két citrom héját belereszeljük a lisztbe, összekeverjük a sütőporral. Habosra keverjük a vajat, majd részletekben hozzáadjuk a cukrot, úgy, hogy közben folyamatosan keverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat is.

    Apránként belekeverjük a lisztet és a tejet is, majd jól összekeverjük. Kapcsos, kivajazott, lisztezett tortaformában 180 fokon 35-40 percig sütjük.

    Amíg a torta sül, elkészítjük a szirupot. A hozzávalókat egy edénybe tesszük, majd 10 percig forraljuk, amíg szirupos állagú nem lesz.

    A kész, sütőből kivett formát mindenhol meglocsoljuk a sziruppal, majd hagyjuk kihűlni. Vanília fagyival, vagy tejszínhabbal tálaljuk.

    Tipp:

    Én a szirupból dupla, illetve tripla adagot csináltam, kicsit citromosabbra, mert nagyon jó, szaftos lesz tőle a tészta, Az sem baj, ha sokkal több a szirup, én folyamatosan öntözgettem rá, amíg a torta közepén a bemélyedésnél nem kezdett el látszódni a ragacsos máz.:)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá