Hozzávalók:
Citrom és vanília szirup:
Elkészítése:
A két citrom héját belereszeljük a lisztbe, összekeverjük a sütőporral. Habosra keverjük a vajat, majd részletekben hozzáadjuk a cukrot, úgy, hogy közben folyamatosan keverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat is.
Apránként belekeverjük a lisztet és a tejet is, majd jól összekeverjük. Kapcsos, kivajazott, lisztezett tortaformában 180 fokon 35-40 percig sütjük.
Amíg a torta sül, elkészítjük a szirupot. A hozzávalókat egy edénybe tesszük, majd 10 percig forraljuk, amíg szirupos állagú nem lesz.
A kész, sütőből kivett formát mindenhol meglocsoljuk a sziruppal, majd hagyjuk kihűlni. Vanília fagyival, vagy tejszínhabbal tálaljuk.
Én a szirupból dupla, illetve tripla adagot csináltam, kicsit citromosabbra, mert nagyon jó, szaftos lesz tőle a tészta, Az sem baj, ha sokkal több a szirup, én folyamatosan öntözgettem rá, amíg a torta közepén a bemélyedésnél nem kezdett el látszódni a ragacsos máz.:)