Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Charlotte torta újragondolva recept

Charlotte torta újragondolva
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 16 dkg liszt
    • 16 dkg cukor

    A piskótatekercs töltéséhez:

    • házi baracklekvár, de lehet bármilyen lekvár

    Krém:

    • 30 dkg szeder
    • 1 csomag zselatinfix
    • fél liter habtejszín
    • ízlés szerint porcukor
    • a krémbe tehető, de elhagyható kb 2-3 maroknyi friss szeder

    Elkészítése:

    A tojások fehérjéből a cukor hozzáadásával nem túl kemény habot verünk, hozzáadjuk a villával felhabosított tojások sárgáját, ezt már csak fakanállal keverjük a habba, majd beleszitáljuk a lisztet és pár határozott mozdulattal összekeverjük a masszát.

    Kétfelé vesszük és két gáztepsiben, melyet sütőpapírral béleltünk ki, kb 160 fokon sütjük a tésztát. Melegen feltekerjük, majd kihülés után, házi sárgabaracklekvárral megkenjük. Kb 1 cm széles szeletekre vágjuk.

    Egy tálnak, én egy mélyebb jeénainka, az alját és az oldalát kirakjuk jó szorosan a piskótaszeletekkel, majd belekanalazzuk a krémet.

    A krémhez a friss szedert összeturmixoljuk, teszünk bele 3-4 evőkanál porcukrot, rászórjuk a zselatinfixet, összekeverjük és mehet kb 30 percre a hűtőbe.

    A habtejszínt kemény habbá verjük és a sűrűre dermedt szederpéppel óvatosan összekeverjük. Belekanalazzuk a formába, szórunk bele friss szedreket és a forma tetejét teljesen befedjük a piskóta tekercsekkel.

    Lefedjük, ha tál a forma, akkor alufóliával, ha jénai akkor az üvegtetővel. 5-6 órára hűtőbe tesszük, de másnap az igazi.

    Tálaláskor a forma tetejére teszünk egy tortatányért, átfordítjuk, óvatosan megütögetjük és kifordítjuk belőle a tortát.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá