Hozzávalók:
Tészta:
A piskótatekercs töltéséhez:
Krém:
Elkészítése:
A tojások fehérjéből a cukor hozzáadásával nem túl kemény habot verünk, hozzáadjuk a villával felhabosított tojások sárgáját, ezt már csak fakanállal keverjük a habba, majd beleszitáljuk a lisztet és pár határozott mozdulattal összekeverjük a masszát.
Kétfelé vesszük és két gáztepsiben, melyet sütőpapírral béleltünk ki, kb 160 fokon sütjük a tésztát. Melegen feltekerjük, majd kihülés után, házi sárgabaracklekvárral megkenjük. Kb 1 cm széles szeletekre vágjuk.
Egy tálnak, én egy mélyebb jeénainka, az alját és az oldalát kirakjuk jó szorosan a piskótaszeletekkel, majd belekanalazzuk a krémet.
A krémhez a friss szedert összeturmixoljuk, teszünk bele 3-4 evőkanál porcukrot, rászórjuk a zselatinfixet, összekeverjük és mehet kb 30 percre a hűtőbe.
A habtejszínt kemény habbá verjük és a sűrűre dermedt szederpéppel óvatosan összekeverjük. Belekanalazzuk a formába, szórunk bele friss szedreket és a forma tetejét teljesen befedjük a piskóta tekercsekkel.
Lefedjük, ha tál a forma, akkor alufóliával, ha jénai akkor az üvegtetővel. 5-6 órára hűtőbe tesszük, de másnap az igazi.
Tálaláskor a forma tetejére teszünk egy tortatányért, átfordítjuk, óvatosan megütögetjük és kifordítjuk belőle a tortát.