Charlotte torta újragondolva

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Charlotte torta újragondolva

Hozzávalók:
Tészta:

  • 8 tojás
  • 16 dkg liszt
  • 16 dkg cukor

A piskótatekercs töltéséhez:

  • házi baracklekvár, de lehet bármilyen lekvár

Krém:

  • 30 dkg szeder
  • 1 csomag zselatinfix
  • fél liter habtejszín
  • ízlés szerint porcukor
  • a krémbe tehető, de elhagyható kb 2-3 maroknyi friss szeder

Elkészítése:

A tojások fehérjéből a cukor hozzáadásával nem túl kemény habot verünk, hozzáadjuk a villával felhabosított tojások sárgáját, ezt már csak fakanállal keverjük a habba, majd beleszitáljuk a lisztet és pár határozott mozdulattal összekeverjük a masszát.

Kétfelé vesszük és két gáztepsiben, melyet sütőpapírral béleltünk ki, kb 160 fokon sütjük a tésztát. Melegen feltekerjük, majd kihülés után, házi sárgabaracklekvárral megkenjük. Kb 1 cm széles szeletekre vágjuk.

Egy tálnak, én egy mélyebb jeénainka, az alját és az oldalát kirakjuk jó szorosan a piskótaszeletekkel, majd belekanalazzuk a krémet.

A krémhez a friss szedert összeturmixoljuk, teszünk bele 3-4 evőkanál porcukrot, rászórjuk a zselatinfixet, összekeverjük és mehet kb 30 percre a hűtőbe.

A habtejszínt kemény habbá verjük és a sűrűre dermedt szederpéppel óvatosan összekeverjük. Belekanalazzuk a formába, szórunk bele friss szedreket és a forma tetejét teljesen befedjük a piskóta tekercsekkel.

Lefedjük, ha tál a forma, akkor alufóliával, ha jénai akkor az üvegtetővel. 5-6 órára hűtőbe tesszük, de másnap az igazi.

Tálaláskor a forma tetejére teszünk egy tortatányért, átfordítjuk, óvatosan megütögetjük és kifordítjuk belőle a tortát.