Bounty torta recept

Hozzávalók:
Piskótához:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 ek cukor
- 3 ek liszt
- 2 ek cukrozatlan kakaópor
Krém:
- 2 dl tejszín
- 10 dkg kókuszreszelék
- cukor ízlés szerint
- esetleg habfixáló
Tetejére:
- 1 tábla min. 70%-os csoki
- 1 ek étolaj
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, a sárgáját a cukorral kihabosítjuk, majd beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet és a kakaóport. Óvatosan beleforgatjuk a kemény tojáshabot, majd a tésztát egy 24 cm-es tortaformába öntjük, és 180 fokon tűpróbáig sütjük.
A tejszínt kemény habbá verjük a cukorral, majd hozzákeverjük a kókuszreszeléket. (A habhoz használhatunk habfixálót, ami jobban megtartja a tejszínt.)
Ha kihűlt a piskóta, ketté vágjuk, és megtöltjük a krémmel. A tetejére az olajjal felolvasztott csoki öntjük, és kókuszreszelékkel díszítjük.
A bounty torta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 26 g
Zsír: 22 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »