Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Barbitorta recept

Barbitorta
Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    A piskótához:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 25 dkg cukor
    • 1 vaníliás cukor
    • 8 kanál víz
    • 27 dkg liszt
    • 1 csomag sütőpor

    A krémhez:

    • 2 db margarin
    • 0,5 kg porcukor
    • 2 csomag pudingpor (olyan amilyen ízű tortát szeretnétek)
    • 8 dl tej

    Bevonáshoz:

    • 0,5 kg-os marcipán vagy fondant (olyan színű amilyen színű ruhát szeretnél)

    Kell még:

    • egy barbibaba

    Elkészítése:
    Első sorban a barbit bevonjuk folpakkal, hogy ne legyen krémes és csak addig tekerjük be még a torta lesz. Megsütöm a piskótalapot. Nem kell kör alakot, mert fel tudom használni a széleket is. Szétválasztom a 4 tojást. A fehérjét felverem habnak és amíg elkészül a krémes alap addig hűtőbe teszem. A 4 tojás sárgájához hozzáadom a 25 dkg cukrot és az 1 csomag vaníliás cukrot és habosra verem. Ha habos beleteszem a 8 kanál vizet (rendes evőkanállal). Ezt is habosra keverem robotgéppel, majd beleteszem a 27 dkg lisztet és a tetejére az 1 csomag sütőport. Az egészet összekeverem, majd óvatosan egy fakanál segítségével beleforgatom az előre felvert fehérjét. Kivajazott lisztezett tepsibe teszem (25cm es tepsit használtam).180 fokos sütőbe sütöm és ha kész hagyom kihűlni.
    Krém elkészítése: A 2 csomag pudigport a 8 dl tejjel sűrűre főzöm majd kihűtöm. Amíg hűl a 2 vajat a porcukorral habosra keverem és a jól kihűtött pudinggal keverem össze.
    Az összeállítás:
    A kihűlt piskótából egy lapos kistányér segítségével kivágok egy kör alakot aminek a közepét kiveszem mert oda fog menni a barbi. Egyre kisebb köröket vágok ki ha, nem lenne elég a piskóta a levágott széleket is odaigazíthatjuk. A krém segítségével ragasztom össze a lapokat. Bekenem az egészet krémmel majd ráteszem a kinyújtott marcipánt és díszítem.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá