Banántorta csokikrémmel recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 4 ek liszt
- 4 ek porcukor
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csomag csokoládés pudingpor
- 5 dl tej
- 5 ek kristálycukor
- 1 csomag tortazselé
- 0,5 citrom leve
- 2 banán
Elkészítése:
Kivajazok és kilisztezek egy gyümölcstorta formát.
A tojásokat szétválasztom, a sárgáját kikeverem a porcukorral, és lassan adagolva belekeverem a lisztet.
A fehérjéből habot verek, és óvatosan beleforgatom a lisztes masszába, majd beleöntöm a tortaformába.
Kicsit megkocogtatom a formát, hogy a massza minden teret kitöltsön, majd a tetejét elsimítom.
Előmelegített sütőben, 180 fokon, 25-30 perc alatt készre sütöm. Ha a teteje kezd barnulni, akkor megsült. Ezután egy tortatálra borítom.
A csokoládé pudingot a zacskón lévő utasítás szerint a cukorral és a tejjel megfőzöm, és még melegen, a torta mélyedésébe öntöm.
Ha a puding kihűlt, elrendezem rajta a felszeletelt banánt, és az elkészített zselével bevonom a torta tetejét.
A zselét, a zacskón lévő mód szerint készítem el, cukorral, citromlével ízesítem.
A banántorta csokikrémmel kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 25 g
Zsír: 4 g