Banános gyümölcstorta recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 evőkanál kristálycukor
- 4 evőkanál liszt
- 1 csomag sütőpor
Krém:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 3 dl tej
- 100 g porcukor
- 100 g margarin
- banán ízlés szerint
- 1 csomag színtelen zselatin
Elkészítése:
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük és hozzáadjuk a kristálycukrot. Ezután egyenként belekeverjük a tojások sárgáját és a végén hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet.
A tortaformát (26 cm-es) kivajazzuk és kilisztezzük. Ezek után a tortaformába öntjük. 180 fokon 25-30 perc alatt kész. Hagyjuk kihűlni.
A pudingot a tejben a szokásos módon felfőzzük, majd kihűtjük. A porcukrot a margarinnal habosra keverjük és az elkészített pudinghoz adjuk, majd a kész tortalapra öntjük és egyenletesen elkenjük rajta.
Ezután a banánt karikákra vágjuk és a torta tetejére egyenletesen elosztva rápakoljuk. Utána elkészítjük a zselatint a zacskó hátoldalán található utasítás szerint és bevonjuk vele a torta tetejét.
Miután a zselatin megdermedt, szeleteljük és úgy kínáljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »