Banános gyümölcstorta recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 4 evőkanál kristálycukor
- 4 evőkanál liszt
- 1 csomag sütőpor
Krém:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 3 dl tej
- 100 g porcukor
- 100 g margarin
- banán ízlés szerint
- 1 csomag színtelen zselatin
Elkészítése:
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük és hozzáadjuk a kristálycukrot. Ezután egyenként belekeverjük a tojások sárgáját és a végén hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet.
A tortaformát (26 cm-es) kivajazzuk és kilisztezzük. Ezek után a tortaformába öntjük. 180 fokon 25-30 perc alatt kész. Hagyjuk kihűlni.
A pudingot a tejben a szokásos módon felfőzzük, majd kihűtjük. A porcukrot a margarinnal habosra keverjük és az elkészített pudinghoz adjuk, majd a kész tortalapra öntjük és egyenletesen elkenjük rajta.
Ezután a banánt karikákra vágjuk és a torta tetejére egyenletesen elosztva rápakoljuk. Utána elkészítjük a zselatint a zacskó hátoldalán található utasítás szerint és bevonjuk vele a torta tetejét.
Miután a zselatin megdermedt, szeleteljük és úgy kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »









