Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Amaretto-torta recept

Amaretto-torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 világos piskóta tortalap (vásárolt) vagy 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSból (sütött)
    • 2 cl hideg presszókávé
    • 6 cl amarettolikőr /mandulalikőr/
    • 2 cs. vaníliás pudingpor
    • 600 ml tej
    • 300 g puha vaj
    • 2 tk. átszitált porcukor
    • 70 g darált mandula
    • 200 g mandulás keksz
    • 1 ek. kakaópor

    Elkészítése:

    A tortalapot vágjuk kétszer lapjával félbe. Keverjük össze a presszókávét 2 cl Amarettóval, és csepegtessük a tortalapokra. Főzzük meg a pudingot a tejjel, és hűtsük le. Keverjük habosra a vajat a porcukorral. Keverjük hozzá kanalanként a pudingot és a mandulát. Keverjük hozzá a maradék Amarettót is. Tegyük a kekszet egy erős zacskóba, és egy nehéz tárggyal pl. húskloffolóval törjük szét.

    A legalsó lapot kenjük meg a krém egyharmadával, és szórjuk rá a keksz harmadát. Tegyük rá a következő lapot, és kenjük rá a maradék krémet, a keksz másik harmadát szórjuk rá, tegyük rá a harmadik lapot. Vékonyan kenjük meg a torta tetejét, és a szélét krémmel, a torta tetejét hintsük meg kakaóval, és szórjuk meg a maradék kekszmorzsával.

    Tanácsok, tippek
    Én a tetejét tejszínhabbal, és Amarettóban áztatott aranymazsolával díszítettem, a kakaó helyett, és csokidarával szórtam meg.

    Tipp:

    Régóta gyűjtöm a képes receptkönyveket,és hát ez egy 12 éve vásárolt füzetben fedeztem fel. Azóta is a kedvencünk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá