Amaretto-torta recept
Hozzávalók:
- 1 világos piskóta tortalap (vásárolt) vagy 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSból (sütött)
- 2 cl hideg presszókávé
- 6 cl amarettolikőr /mandulalikőr/
- 2 cs. vaníliás pudingpor
- 600 ml tej
- 300 g puha vaj
- 2 tk. átszitált porcukor
- 70 g darált mandula
- 200 g mandulás keksz
- 1 ek. kakaópor
Elkészítése:
A tortalapot vágjuk kétszer lapjával félbe. Keverjük össze a presszókávét 2 cl Amarettóval, és csepegtessük a tortalapokra. Főzzük meg a pudingot a tejjel, és hűtsük le. Keverjük habosra a vajat a porcukorral. Keverjük hozzá kanalanként a pudingot és a mandulát. Keverjük hozzá a maradék Amarettót is. Tegyük a kekszet egy erős zacskóba, és egy nehéz tárggyal pl. húskloffolóval törjük szét.
A legalsó lapot kenjük meg a krém egyharmadával, és szórjuk rá a keksz harmadát. Tegyük rá a következő lapot, és kenjük rá a maradék krémet, a keksz másik harmadát szórjuk rá, tegyük rá a harmadik lapot. Vékonyan kenjük meg a torta tetejét, és a szélét krémmel, a torta tetejét hintsük meg kakaóval, és szórjuk meg a maradék kekszmorzsával.
Tanácsok, tippek
Én a tetejét tejszínhabbal, és Amarettóban áztatott aranymazsolával díszítettem, a kakaó helyett, és csokidarával szórtam meg.
Tipp:
Régóta gyűjtöm a képes receptkönyveket,és hát ez egy 12 éve vásárolt füzetben fedeztem fel. Azóta is a kedvencünk.