Almatorta recept

Hozzávalók:
24 cm-es tortaformához
- 4-5 db alma
- 5 dkg kristálycukor
- 15 dkg porcukor
- 10 dkg vaj
- 15 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- 1 tk őrölt fahéj
- 2 cs vaníliás cukor
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (nagy)
- 1 citrom leve és reszelt citromhéj
- 1 dl tej
Elkészítése:
Az almát hámozzuk meg majd, negyedeljük, vágjuk ki a magházat, és vékonyan szeleteljük fel az almacikkeket. Ezután locsoljuk meg a citromlével, és forgassuk össze, hogy ne barnuljon meg.
A tortaformát béleljük ki sütőpapírral, és helyezzük el rajta a felszeletelt almaszeleteket, majd szórjuk meg a kristálycukorral, és ízlés szerint őrölt fahéjjal. (2-3 sor alma kerüljön egymás tetejére)
A vajat olvasszuk fel, majd hűtsük vissza. Ezután adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, az egész tojást, és a tejet, majd keverjük simára.
A lisztet keverjük össze a sütőporral, ízlés szerint őrölt fahéjjal, majd szitáljuk hozzá a vajas keverékhez. Ezután adjuk hozzá a reszelt citromhéjat, majd keverjük alaposan össze.
A tortaformában lévő almaszeletekre ezután egyenletesen öntsük rá a masszát.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 40-45 perc alatt süssük készre (tűpróbáig!!). Én légkeverésnél 160 fokon, 40 percig sütöttem, és kb. a sütési idő felénél letakartam egy sütőpapírral, nehogy nagyon megbarnuljon a tészta)
A sütőből kivéve a formában hagyjuk teljesen kihűlni, majd egy hirtelen mozdulattal, fordítsuk át egy tálcára, hogy az alma kerüljön felülre.
Tálalás előtt ízlés szerint megszórhatjuk még fahéjas porcukorral, majd felszeletelve kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »