Almatorta recept

Hozzávalók:
24 cm-es tortaformához
- 4-5 db alma
- 5 dkg kristálycukor
- 15 dkg porcukor
- 10 dkg vaj
- 15 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- 1 tk őrölt fahéj
- 2 cs vaníliás cukor
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (nagy)
- 1 citrom leve és reszelt citromhéj
- 1 dl tej
Elkészítése:
Az almát hámozzuk meg majd, negyedeljük, vágjuk ki a magházat, és vékonyan szeleteljük fel az almacikkeket. Ezután locsoljuk meg a citromlével, és forgassuk össze, hogy ne barnuljon meg.
A tortaformát béleljük ki sütőpapírral, és helyezzük el rajta a felszeletelt almaszeleteket, majd szórjuk meg a kristálycukorral, és ízlés szerint őrölt fahéjjal. (2-3 sor alma kerüljön egymás tetejére)
A vajat olvasszuk fel, majd hűtsük vissza. Ezután adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, az egész tojást, és a tejet, majd keverjük simára.
A lisztet keverjük össze a sütőporral, ízlés szerint őrölt fahéjjal, majd szitáljuk hozzá a vajas keverékhez. Ezután adjuk hozzá a reszelt citromhéjat, majd keverjük alaposan össze.
A tortaformában lévő almaszeletekre ezután egyenletesen öntsük rá a masszát.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 40-45 perc alatt süssük készre (tűpróbáig!!). Én légkeverésnél 160 fokon, 40 percig sütöttem, és kb. a sütési idő felénél letakartam egy sütőpapírral, nehogy nagyon megbarnuljon a tészta)
A sütőből kivéve a formában hagyjuk teljesen kihűlni, majd egy hirtelen mozdulattal, fordítsuk át egy tálcára, hogy az alma kerüljön felülre.
Tálalás előtt ízlés szerint megszórhatjuk még fahéjas porcukorral, majd felszeletelve kínáljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »