Almás torta recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 dl habtejszín (nem Hulala!)
- 15 dkg cukor
- 35 dkg liszt
- 1 cs. sütőpor
- 1 citrom héja
- 25 dkg vaj
Az almás töltelékhez:
- 70 dkg savanykás alma
- 10 dkg cukor
- 1 vaníliás cukor
- 1 citrom leve
- 2 kk. fahéj
- 5 dkg vaj
Egyéb:
- kevés vaj a formához
- zsemlemorzsa
- 5 dkg szeletelt mandula
Elkészítése:
Az almákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk és lereszeljük. A citrom levével a reszelt almát meglocsoljuk és az 5 dkg olvasztott vajon a cukorral, vaníliás cukorral és a fahéjjal addig pároljuk, míg teljesen puha lesz. Ezután hűlni hagyjuk.
A tojások sárgáját, a puha vajat és cukrot krémesre keverjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a tejszínnel felváltva a krémbe dolgozzuk. A tojások fehérjét kemény habbá verjük és óvatosan a masszánkba forgatjuk.
Egy 26 cm átmérőjű tortaformát kivajazunk, zsemlemorzsával kiszórjuk és belesimítjuk a tészta felét. Erre rárakjuk a párolt, reszelt almatölteléket, majd a tészta másik felével befedjük. Kevés szeletelt mandulával megszórjuk a torta tetejét és előmelegített, 160 fokos sütőben kb. 50 perc alatt megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »