Áfonyás sajttorta recept

Hozzávalók:
Alaphoz:
- 30 dkg omlós keksz
- 12 dkg vaj – olvasztva
Krémhez:
- 50 dkg krémsajt
- 13 dkg cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dl joghurt
- 2 ek liszt
Áfonyaszószhoz:
- 15 dkg áfonya
- 2 dkg cukor
- 1 tk étkezési keményítő
- 1 ek víz – hideg
Elkészítése:
Kekszes alap:
A kekszet finomra aprítjuk, hozzákeverjük a vajat. 23 cm-es tortaformába simítjuk, majd 200 C°-ra előmelegített sütőben 10 percig sütjük.
Míg hűl, elkészítjük a sajtos krémet.
Krém készítése:
A krémsajtot simára keverjük a cukorral, a tojással, a joghurttal, és a liszttel.
Áfonya szósz készítése:
Vízben elkeverjük az étkezési keményítőt, majd a cukorral összekevert áfonyára öntjük. Összemelegítjük, míg a cukor elolvadt, és egy kicsit nagyobb lángon 1-2 percig forraljuk a keveréket, szószos állagra.
Összeállítás:
Az időközben kihűlt kekszes alapra rétegezzük a sajtos krém felét, az áfonya szósz felét, a krém második felét majd a maradék áfonya szószt.
200°C ra melegített sütőben sütjük 10 percig, majd a hőmérsékletet 110°C-ra mérsékelve további 30 percig.
Ezután a sütőt kikapcsolva 1 órát a sütőben hagyjuk pihenni (ajtó zárva).
A sütő ajtaját kinyitva továbbra is hagyjuk a sütőben újabb 1 órára.
Ezután szobahőmérsékleten hűtjük tovább, majd éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
Tálaláskor vesszük ki a formából.
A Áfonyás sajttorta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 3 g
Szénhidrát: 14 g
Zsír: 16 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »