Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Áfonyás sajttorta recept

Áfonyás sajttorta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    Alaphoz:

    • 30 dkg omlós keksz
    • 12 dkg vaj – olvasztva

    Krémhez:

    • 50 dkg krémsajt
    • 13 dkg cukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 dl joghurt
    • 2 ek liszt

    Áfonyaszószhoz:

    • 15 dkg áfonya
    • 2 dkg cukor
    • 1 tk étkezési keményítő
    • 1 ek víz – hideg

    Elkészítése:

    Kekszes alap:

    A kekszet finomra aprítjuk, hozzákeverjük a vajat. 23 cm-es tortaformába simítjuk, majd 200 C°-ra előmelegített sütőben 10 percig sütjük.
    Míg hűl, elkészítjük a sajtos krémet.

    Krém készítése:

    A krémsajtot simára keverjük a cukorral, a tojással, a joghurttal, és a liszttel.

    Áfonya szósz készítése:

    Vízben elkeverjük az étkezési keményítőt, majd a cukorral összekevert áfonyára öntjük. Összemelegítjük, míg a cukor elolvadt, és egy kicsit nagyobb lángon 1-2 percig forraljuk a keveréket, szószos állagra.

    Összeállítás:

    Az időközben kihűlt kekszes alapra rétegezzük a sajtos krém felét, az áfonya szósz felét, a krém második felét majd a maradék áfonya szószt.

    200°C ra melegített sütőben sütjük 10 percig, majd a hőmérsékletet 110°C-ra mérsékelve további 30 percig.

    Ezután a sütőt kikapcsolva 1 órát a sütőben hagyjuk pihenni (ajtó zárva).

    A sütő ajtaját kinyitva továbbra is hagyjuk a sütőben újabb 1 órára.

    Ezután szobahőmérsékleten hűtjük tovább, majd éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.

    Tálaláskor vesszük ki a formából.

    A Áfonyás sajttorta kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 302 kcal
    Fehérje: 3 g
    Szénhidrát: 14 g
    Zsír: 16 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá