Hozzávalók:
Alaphoz:
Krémhez:
Áfonyaszószhoz:
Elkészítése:
A kekszet finomra aprítjuk, hozzákeverjük a vajat. 23 cm-es tortaformába simítjuk, majd 200 C°-ra előmelegített sütőben 10 percig sütjük.
Míg hűl, elkészítjük a sajtos krémet.
A krémsajtot simára keverjük a cukorral, a tojással, a joghurttal, és a liszttel.
Vízben elkeverjük az étkezési keményítőt, majd a cukorral összekevert áfonyára öntjük. Összemelegítjük, míg a cukor elolvadt, és egy kicsit nagyobb lángon 1-2 percig forraljuk a keveréket, szószos állagra.
Az időközben kihűlt kekszes alapra rétegezzük a sajtos krém felét, az áfonya szósz felét, a krém második felét majd a maradék áfonya szószt.
200°C ra melegített sütőben sütjük 10 percig, majd a hőmérsékletet 110°C-ra mérsékelve további 30 percig.
Ezután a sütőt kikapcsolva 1 órát a sütőben hagyjuk pihenni (ajtó zárva).
A sütő ajtaját kinyitva továbbra is hagyjuk a sütőben újabb 1 órára.
Ezután szobahőmérsékleten hűtjük tovább, majd éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
Tálaláskor vesszük ki a formából.