Áfonyás deszertszív recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 30 dkg piskótamaradék
- 1/2 csésze feketekávé
- 1/2 dl rum
- 5 dkg margarin
- 1 teáskanál vanília aroma
A krémhez:
- 25 dkg mascarpone
- 5 evőkanál áfonyadzsem (friss gyümölcsből készítve vagy készen)
- 15 dkg margarin
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 10 dkg porcukor
A tetejére:
- 10 dkg porcukor
- 1 evőkanál citromlé
- 1 teáskanál piros étel festék
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 24-es átmérőjű szív alakú tortaforma
Elkészítése:
A piskótához a kávét, a rumot, a vajat, az aromát hozzáadjuk, és összegyúrjuk, majd a formába belerakjuk, és eligazítjuk szépen.
A krémsajthoz hozzákeverjük az áfonyadzsemet. A margarint a cukorral, a tojás sárgájával habosra keverjük, végül a sajtkrémhez adjuk. Rákenjük a piskóta tetejére, és egy kenőkéssel simára igazítjuk. 1 órát a hűtőbe tesszük, majd a mázat elkészítjük. A mázhoz valókat egy edényben elkeverjük alaposan, hogy ne túl folyós masszát kapjunk.
A tortaformából kifordítjuk a sütit, majd egy másik tál segítségével ráborítjuk már a szervírozó tálra. Bevonjuk a mázzal, és hűtőben tartjuk szikkadni, hogy a máz kössön.
Áfonyadzsem készítése:
Az áfonyát 3 evőkanál barna cukorral és 2 evőkanál vörösborral feltettem főni, majd dobtam hozzá fahéjat és 1 evőkanál citromlevet is öntöttem hozzá. Amíg a cukor el nem olvad, és 2 evőkanál étkezési keményítőt kevés vízzel kikevertem, és azzal sűrítettem be az áfonyát. 15 dkg friss áfonyából készült. Kihűtöttem, eltávolítottam a fahéjat, és hozzákevertem a krémsajtot. Persze készen is lehet kapni, de nekem így sokkal jobban ízlik.