Áfonyás deszertszív recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 30 dkg piskótamaradék
- 1/2 csésze feketekávé
- 1/2 dl rum
- 5 dkg margarin
- 1 teáskanál vanília aroma
A krémhez:
- 25 dkg mascarpone
- 5 evőkanál áfonyadzsem (friss gyümölcsből készítve vagy készen)
- 15 dkg margarin
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája - 10 dkg porcukor
A tetejére:
- 10 dkg porcukor
- 1 evőkanál citromlé
- 1 teáskanál piros étel festék
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje - 24-es átmérőjű szív alakú tortaforma
Elkészítése:
A piskótához a kávét, a rumot, a vajat, az aromát hozzáadjuk, és összegyúrjuk, majd a formába belerakjuk, és eligazítjuk szépen.
A krémsajthoz hozzákeverjük az áfonyadzsemet. A margarint a cukorral, a tojás sárgájával habosra keverjük, végül a sajtkrémhez adjuk. Rákenjük a piskóta tetejére, és egy kenőkéssel simára igazítjuk. 1 órát a hűtőbe tesszük, majd a mázat elkészítjük. A mázhoz valókat egy edényben elkeverjük alaposan, hogy ne túl folyós masszát kapjunk.
A tortaformából kifordítjuk a sütit, majd egy másik tál segítségével ráborítjuk már a szervírozó tálra. Bevonjuk a mázzal, és hűtőben tartjuk szikkadni, hogy a máz kössön.
Áfonyadzsem készítése:
Az áfonyát 3 evőkanál barna cukorral és 2 evőkanál vörösborral feltettem főni, majd dobtam hozzá fahéjat és 1 evőkanál citromlevet is öntöttem hozzá. Amíg a cukor el nem olvad, és 2 evőkanál étkezési keményítőt kevés vízzel kikevertem, és azzal sűrítettem be az áfonyát. 15 dkg friss áfonyából készült. Kihűtöttem, eltávolítottam a fahéjat, és hozzákevertem a krémsajtot. Persze készen is lehet kapni, de nekem így sokkal jobban ízlik.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

