Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Áfonya torta recept

Áfonya torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg cukor
    • 17,5 dkg liszt (ebből 2 ek kakaó volt)
    • 0,75 dl tej
    • 0,75 dl olaj
    • 1/2 cs sütőpor
    • 1 púpos ek áfonyalekvár

    Krém:

    • 25 dkg mascarpone
    • 2 dl hideg tejszín
    • fél citrom reszelt héja
    • 2 púpos ek. áfonya dzsem (tésztába is 1 ek)
    • 20 dkg áfonya
    • áfonya dzsem a kenéshez

    Elkészítése:

    A kakaós lapokhoz a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk.

    A sárgához hozzáadjuk a cukrot és robotgéppel addig keverjük, míg egészen világos sárga lesz. Ekkor hozzáadjuk az olajat és a teje, majd simára keverjük.

    A lisztet összekeverjük a sütőporral, a kakaóval és egy csipet sóval, majd két részletben elkeverjük a cukros tojássárgákkal.

    Végül belekeverjük a tojásfehérje habot és hozzáadjuk az áfonyalekvárt is.

    Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük (18 cm-es volt) és 175 fokon 25-30 perc alatt megsütjük (hústűvel ellenőrizhetjük, hogy a közepe is megsült-e).

    Ha megsült, rácsra tesszük, és megvárjuk, míg kihűl.

    Amíg sül, elkészítjük a krémet: a marscarpone-t frissen reszelt citromhéjjal és a lekvárral simára keverjük. A hideg tejszínt habbá verjük, majd a krémbe forgatjuk.

    Összeállítjuk a tortát: a kihűlt piskótát 3 részre vágjuk. Az alsó és a középső lapot megkenjük először áfonyalekvárral, majd a krémmel, és szórunk rá friss áfonyát.

    A lapokat óvatosan egymásra tesszük, majd a maradék krémmel óvatosan megkenjük a torta tetejét, és ráhalmozzuk az áfonyát. Csokiforgáccsal is díszíthetjük.

    2-3 órára betesszük a hűtőbe, hogy összeálljon, és máris fogyasztható.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá