Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejszínes-cukkinis spagetti szárított paradicsommal recept

Tejszínes-cukkinis spagetti szárított paradicsommal
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók 4-6 főre:

    • 1 kisebb cukkini (reszelve)
    • 2 ek olaj
    • 1 ek vaj
    • 1 kis fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 natúr tömlős sajt
    • 15 dkg felvágott vagy virsli
    • fehér bors
    • 3-4 db aszalt paradicsom (a friss is kiváló)
    • 1 dl főzőtejszín
    • egy marék friss kapor
    • 1 tk keményítő
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 500 g spagetti

    Tetejére:

    • reszelt sajt
    • szalonnapörc
    • tejföl

    Elkészítése:

    Lobogó, sós vízben kifőzzük a spagettit, a zacskón található utasítás szerint. Roppanósra főzzük, hiszen még megy rá a szaftos zöldség!

    Eközben a cukkinit meghámozzuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük, enyhén sózzuk.

    Olaj és vaj keveréken megpirítjuk a kétféle hagymát, hozzáadjuk a kicsavart cukkinit és a fűszereket. Amikor megpárolódott a zöldségünk, a csíkokra vágott felvágottal és tömlős sajttal dúsítjuk.

    A lecsepegtetett roppanós tésztához keverjük a sajtos-zöldséges masszát, az apróra vágott kaprot és aszalt paradicsomot. A tejszínben elkeverjük a keményítőt a tojást és hozzákeverjük a tésztához.

    Kivajazott hőálló tálba öntjük, tetejét reszelt sajttal szórjuk és előmelegített sütőben pirosra sütjük.

    Tipp:


    Az elkészült tésztaételt tejföllel, pirított szalonnapörccel és friss petrezselyemmel kínálhatjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá