Tejszínes-cukkinis spagetti szárított paradicsommal recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók 4-6 főre:
- 1 kisebb cukkini (reszelve)
- 2 ek olaj
- 1 ek vaj
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 natúr tömlős sajt
- 15 dkg felvágott vagy virsli
- só
- fehér bors
- 3-4 db aszalt paradicsom (a friss is kiváló)
- 1 dl főzőtejszín
- egy marék friss kapor
- 1 tk keményítő
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 500 g spagetti
Tetejére:
- reszelt sajt
- szalonnapörc
- tejföl
Elkészítése:
Lobogó, sós vízben kifőzzük a spagettit, a zacskón található utasítás szerint. Roppanósra főzzük, hiszen még megy rá a szaftos zöldség!
Eközben a cukkinit meghámozzuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük, enyhén sózzuk.
Olaj és vaj keveréken megpirítjuk a kétféle hagymát, hozzáadjuk a kicsavart cukkinit és a fűszereket. Amikor megpárolódott a zöldségünk, a csíkokra vágott felvágottal és tömlős sajttal dúsítjuk.
A lecsepegtetett roppanós tésztához keverjük a sajtos-zöldséges masszát, az apróra vágott kaprot és aszalt paradicsomot. A tejszínben elkeverjük a keményítőt a tojást és hozzákeverjük a tésztához.
Kivajazott hőálló tálba öntjük, tetejét reszelt sajttal szórjuk és előmelegített sütőben pirosra sütjük.
Tipp:
Az elkészült tésztaételt tejföllel, pirított szalonnapörccel és friss petrezselyemmel kínálhatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »