Hozzávalók 4-6 főre:
Tetejére:
Elkészítése:
Lobogó, sós vízben kifőzzük a spagettit, a zacskón található utasítás szerint. Roppanósra főzzük, hiszen még megy rá a szaftos zöldség!
Eközben a cukkinit meghámozzuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük, enyhén sózzuk.
Olaj és vaj keveréken megpirítjuk a kétféle hagymát, hozzáadjuk a kicsavart cukkinit és a fűszereket. Amikor megpárolódott a zöldségünk, a csíkokra vágott felvágottal és tömlős sajttal dúsítjuk.
A lecsepegtetett roppanós tésztához keverjük a sajtos-zöldséges masszát, az apróra vágott kaprot és aszalt paradicsomot. A tejszínben elkeverjük a keményítőt a tojást és hozzákeverjük a tésztához.
Kivajazott hőálló tálba öntjük, tetejét reszelt sajttal szórjuk és előmelegített sütőben pirosra sütjük.
Az elkészült tésztaételt tejföllel, pirított szalonnapörccel és friss petrezselyemmel kínálhatjuk.