Zöldséges tészta csőben sütve recept

Hozzávalók:
- 15 dkg fodros kockatészta
- 15 dkg mexikói zöldségkeverék
- 5 dkg vaj
- 4 dkg liszt
- 3,5-4 dl tej
- só
- őrölt bors
- csipet szerecsendió
- kisebb csokor petrezselyemzöld
- 15 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
A tésztát főzzük ki enyhén sós vízben, majd szedjük ki és tegyük hideg vízbe.
A tésztafőző vízbe ezután tegyük bele a mexikói zöldségkeveréket és pár perc alatt főzzük roppanósra, majd szűrjük és csepegtessük le.
Ezután szűrjük és csepegtessük le a tésztát is, majd keverjük össze a zöldséggel és a közben elkészített besamel mártással.
Besamel mártás készítése: a vajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá a lisztet, és kevergetve pirítsuk világos zsemleszínűre (vigyázzunk hogy ne piruljon meg a liszt, csak éppen hogy világos zsemleszínű legyen).
Ekkor vegyük le a tűzről, majd állandó keverés mellett öntsük hozzá a tejet és addig keverjük hogy csomómentes legyen. Keverés közben ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és szórjuk meg szerecsendióval, majd adjuk hozzá a reszelt sajt felét. Ezután tegyük vissza a tűzre és kevergetve addig főzzük, míg besűrűsödik a mártás.
Ezután adjuk hozzá a tésztás-zöldséges keverékhez az apróra vágott petrezselyemzölddel együtt, majd óvatosan forgassuk össze.
Egy sütőformát kenjünk ki vékonyan vajjal, majd öntsük bele a tésztás-zöldséges keveréket és szórjuk meg a maradék reszelt sajttal.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük szép pirosra.
Tálalás előtt hagyjuk kicsit hűlni, majd úgy kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »