Zöldséges tészta csőben sütve recept

Hozzávalók:
- 15 dkg fodros kockatészta
- 15 dkg mexikói zöldségkeverék
- 5 dkg vaj
- 4 dkg liszt
- 3,5-4 dl tej
- só
- őrölt bors
- csipet szerecsendió
- kisebb csokor petrezselyemzöld
- 15 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
A tésztát főzzük ki enyhén sós vízben, majd szedjük ki és tegyük hideg vízbe.
A tésztafőző vízbe ezután tegyük bele a mexikói zöldségkeveréket és pár perc alatt főzzük roppanósra, majd szűrjük és csepegtessük le.
Ezután szűrjük és csepegtessük le a tésztát is, majd keverjük össze a zöldséggel és a közben elkészített besamel mártással.
Besamel mártás készítése: a vajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá a lisztet, és kevergetve pirítsuk világos zsemleszínűre (vigyázzunk hogy ne piruljon meg a liszt, csak éppen hogy világos zsemleszínű legyen).
Ekkor vegyük le a tűzről, majd állandó keverés mellett öntsük hozzá a tejet és addig keverjük hogy csomómentes legyen. Keverés közben ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és szórjuk meg szerecsendióval, majd adjuk hozzá a reszelt sajt felét. Ezután tegyük vissza a tűzre és kevergetve addig főzzük, míg besűrűsödik a mártás.
Ezután adjuk hozzá a tésztás-zöldséges keverékhez az apróra vágott petrezselyemzölddel együtt, majd óvatosan forgassuk össze.
Egy sütőformát kenjünk ki vékonyan vajjal, majd öntsük bele a tésztás-zöldséges keveréket és szórjuk meg a maradék reszelt sajttal.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük szép pirosra.
Tálalás előtt hagyjuk kicsit hűlni, majd úgy kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édesburgonya vásárlás és felhasználás – így hozd ki belőle a legtöbbet a konyhában(x)
Az édesburgonya – vagy ahogy sokan nevezik, batáta – egyre gyakrabban kerül
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »