Zöldséges tészta csőben sütve

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 15 dkg fodros kockatészta
  • 15 dkg mexikói zöldségkeverék
  • 5 dkg vaj
  • 4 dkg liszt
  • 3,5-4 dl tej
  • őrölt bors
  • csipet szerecsendió
  • kisebb csokor petrezselyemzöld
  • 15 dkg reszelt sajt

Elkészítése:

A tésztát főzzük ki enyhén sós vízben, majd szedjük ki és tegyük hideg vízbe.

A tésztafőző vízbe ezután tegyük bele a mexikói zöldségkeveréket és pár perc alatt főzzük roppanósra, majd szűrjük és csepegtessük le.

Ezután szűrjük és csepegtessük le a tésztát is, majd keverjük össze a zöldséggel és a közben elkészített besamel mártással.

Besamel mártás készítése: a vajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá a lisztet, és kevergetve pirítsuk világos zsemleszínűre (vigyázzunk hogy ne piruljon meg a liszt, csak éppen hogy világos zsemleszínű legyen).

Ekkor vegyük le a tűzről, majd állandó keverés mellett öntsük hozzá a tejet és addig keverjük hogy csomómentes legyen. Keverés közben ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és szórjuk meg szerecsendióval, majd adjuk hozzá a reszelt sajt felét. Ezután tegyük vissza a tűzre és kevergetve addig főzzük, míg besűrűsödik a mártás.

Ezután adjuk hozzá a tésztás-zöldséges keverékhez az apróra vágott petrezselyemzölddel együtt, majd óvatosan forgassuk össze.

Egy sütőformát kenjünk ki vékonyan vajjal, majd öntsük bele a tésztás-zöldséges keveréket és szórjuk meg a maradék reszelt sajttal.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük szép pirosra.

Tálalás előtt hagyjuk kicsit hűlni, majd úgy kínáljuk.