Hozzávalók:
Elkészítése:
A tésztát főzzük ki enyhén sós vízben, majd szedjük ki és tegyük hideg vízbe.
A tésztafőző vízbe ezután tegyük bele a mexikói zöldségkeveréket és pár perc alatt főzzük roppanósra, majd szűrjük és csepegtessük le.
Ezután szűrjük és csepegtessük le a tésztát is, majd keverjük össze a zöldséggel és a közben elkészített besamel mártással.
Besamel mártás készítése: a vajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá a lisztet, és kevergetve pirítsuk világos zsemleszínűre (vigyázzunk hogy ne piruljon meg a liszt, csak éppen hogy világos zsemleszínű legyen).
Ekkor vegyük le a tűzről, majd állandó keverés mellett öntsük hozzá a tejet és addig keverjük hogy csomómentes legyen. Keverés közben ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és szórjuk meg szerecsendióval, majd adjuk hozzá a reszelt sajt felét. Ezután tegyük vissza a tűzre és kevergetve addig főzzük, míg besűrűsödik a mártás.
Ezután adjuk hozzá a tésztás-zöldséges keverékhez az apróra vágott petrezselyemzölddel együtt, majd óvatosan forgassuk össze.
Egy sütőformát kenjünk ki vékonyan vajjal, majd öntsük bele a tésztás-zöldséges keveréket és szórjuk meg a maradék reszelt sajttal.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük szép pirosra.
Tálalás előtt hagyjuk kicsit hűlni, majd úgy kínáljuk.