Zöldséges tészta recept
Hozzávalók:
- 2 db kisebb padlizsán
- 1 csomó újhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 60 dkg paradicsom
- 6 evőkanál olaj
- só
- fehér bors
- csipet cukor
- 1 csomó bazsalikom
- 400 g (cső)tészta
- 10 dkg (parmezán) sajt
Elkészítése:
A padlizsánt megmossuk, szárazra töröljük és kockákra vágjuk. Az újhagymát megtisztítjuk, megmossuk és a húsos zöldjével együtt karikákra vágjuk. A fokhagymát meghámozzuk és apróra vágjuk. A paradicsomot meghámozzuk és nyolcadokra vágjuk azt is. Az olajat megforrósítjuk, beletesszük a padlizsánt és fedő alatt
alacsony hőfokon kb 20 perc alatt megpároljuk.
Hozzáöntünk még olajat és felforrósítjuk, melyhez hozzáadjuk az újhagymát és a fokhagymát, amit alacsony hőfokon megpirítunk benne. Hozzáadjuk a paradicsomot és közepes, illetve magas hőfokon, kevergetve addig főzzük míg a képződő lé nagyja elpárolog. Sóval, borssal és cukorral ízesítjük. A bazsalikomot apróra vágjuk és belekeverjük. A tésztát sós vízben kifőzzükk, leszűrjük leöblítjük és a zöldséggel összekeverjük. A tetejét sajttal szórjuk meg.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

