Hozzávalók:
Elkészítése:
A padlizsánt megmossuk, szárazra töröljük és kockákra vágjuk. Az újhagymát megtisztítjuk, megmossuk és a húsos zöldjével együtt karikákra vágjuk. A fokhagymát meghámozzuk és apróra vágjuk. A paradicsomot meghámozzuk és nyolcadokra vágjuk azt is. Az olajat megforrósítjuk, beletesszük a padlizsánt és fedő alatt
alacsony hőfokon kb 20 perc alatt megpároljuk.
Hozzáöntünk még olajat és felforrósítjuk, melyhez hozzáadjuk az újhagymát és a fokhagymát, amit alacsony hőfokon megpirítunk benne. Hozzáadjuk a paradicsomot és közepes, illetve magas hőfokon, kevergetve addig főzzük míg a képződő lé nagyja elpárolog. Sóval, borssal és cukorral ízesítjük. A bazsalikomot apróra vágjuk és belekeverjük. A tésztát sós vízben kifőzzükk, leszűrjük leöblítjük és a zöldséggel összekeverjük. A tetejét sajttal szórjuk meg.