Zöldborsós-mascarponés tészta recept

Hozzávalók:
- 20 dkg tészta
- 15 dkg zöldborsó (fagyasztott)
- 10-15 dkg mascarpone
- só
- őrölt bors
- 2 ek a tészta főzővizéből
Elkészítése:
A forrásba lévő, enyhén sós vízbe először beletesszük a fagyasztott zöldborsót, majd megvárjuk, hogy újra felforrjon a víz.
Amikor újra forr, hozzáadjuk a tésztát, és ízlés szerint puhára főzzük. Ezután leszűrjük, majd a zöldborsós-tésztát visszaöntjük az edénybe. Végül rákanalazzuk a mascarponét, sózzuk, megszórjuk őrölt borssal, hozzáadjuk a 2 ek főzővizet, és alaposan összekeverjük.
Az alaposan összekevert tésztát tányérokra szedjük, és rögtön tálaljuk.
A zöldborsós-mascarponés tészta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 20 g
Zsír: 10 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »