Zöldborsós-mascarponés tészta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Zöldborsós-mascarponés tészta

Hozzávalók:

  • 20 dkg tészta
  • 15 dkg zöldborsó (fagyasztott)
  • 10-15 dkg mascarpone
  • őrölt bors
  • 2 ek a tészta főzővizéből

Elkészítése:

A forrásba lévő, enyhén sós vízbe először beletesszük a fagyasztott zöldborsót, majd megvárjuk, hogy újra felforrjon a víz.

Amikor újra forr, hozzáadjuk a tésztát, és ízlés szerint puhára főzzük. Ezután leszűrjük, majd a zöldborsós-tésztát visszaöntjük az edénybe. Végül rákanalazzuk a mascarponét, sózzuk, megszórjuk őrölt borssal, hozzáadjuk a 2 ek főzővizet, és alaposan összekeverjük.

Az alaposan összekevert tésztát tányérokra szedjük, és rögtön tálaljuk.