Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Wokban pirított tésztás hús recept

Wokban pirított tésztás hús
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • fél csomag spagetti tészta
    • fél kg sertés lapocka/ de csirkemellből is el lehet készíteni
    • gulyáskrém
    • pirosarany
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 1 fej vöröshagyma
    • olaj
    • fél liter erőleves (leveskockából)
    • bors
    • olaj

    Elkészítése: A húst felkockázom, pirosarannyal, gulyáskrémmel, pici sóval valamint borssal beízesítem, és kb. 1 órára a hűtőbe teszem. A tésztát a szokott módon sós vízben megfőzöm, majd leszűröm és félreteszem. Fél liter vizet forralok és beleteszek egy leveskockát. Ezt is félreteszem. A vöröshagymát apró kockára vágom és kevés olajon wokban megpirítom, ha már üveges akkor hozzákeverem a fokhagymát is. Ha a fokhagyma is picit pirult akkor hozzáteszem az előre bepácolt húst. Picit megpirítom, majd felöntöm annyi levessel, hogy ellepje. Közepes lángon sütöm és amikor elforrt a leve de még nem puhult meg a hús akkor addig adagolom és forralom a vizet róla amíg a hús meg nem puhul. Fontos, hogy addig süssük a húst, hogy csak egy pici szaft maradjon. Mikor ez megvan akkor hozzáteszem az előre megfőzött tésztát. Ezeket még együtt is pirítom egy kicsit. Én mikor készen van az étel egy pici frissen őrölt borsot szoktam hozzáadni úgy még pikánsabb és finomabb lesz.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá