Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vöröslencsés, zöldséges vegetáriánus lasagne recept

Vöröslencsés, zöldséges vegetáriánus lasagne
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 12 lasagne lap
    • 1 ek olívaolaj
    • 1 ek ghí (vagy olívaolaj)
    • 1 sárgarépa
    • 2 cukkini
    • 250 g vörös lencse
    • 1/4 tk asafoetida ( 1 kis fej hagymával helyettesítheted)
    • 1 konzerv paradicsom (darabolt)
    • 1 tk nádcukor
    • só, bors
    • bazsalikom, oregano, kakukkfű, csipet rozmaring
    • 20 g vaj
    • 2,5 ek. liszt
    • 2 dl tejszín
    • szerecsendió
    • bors, só

    Elkészítése:

    A répát és a cukkinit tisztítsd meg és vágd kockákra. Tedd oda egy magasabb falú edénybe a ghít és melegítsd fel.

    Szórd bele az asafoetidat és egy-két másodpercig pirítsd. Add hozzá a zöldségeket és egy kicsit forgasd meg, hogy elkezdjenek a zöldségek megpuhulni.

    Add hozzá a vörös lencsét és együtt is pirítsd kicsit az edényben a zöldségekkel, majd öntsd hozzá a paradicsomot és tedd bele a fűszereket és a cukrot.

    Öntsd fel egy kis vízzel , majd forrald fel a szószt és vedd takarékra a lángot. Lassú tűzön főzd, amíg a lencse megfő és szépen besűrűsödik (kb. 20 p).

    Gyakran keverd meg és ha szükséges még egy pici vizet tegyél hozzá.

    Egy edénybe tegyél oda vizet forrni sóval és egy 1 ek. olívaolajjal. Főzd ki benne a lasagne tésztalapokat. Fog keményre főzd a tésztát, nehogy nagyon szétessen.

    A szószhoz egy edénybe olvaszd meg a vajat, majd szórd bele a lisztet és a szerecsendiót. Habverővel keverd csomómentesre és pirítsd meg kicsit.

    Öntsd hozzá a tejszín felét és keverd simára, majd tedd hozzá a maradék tejszínt, sózd és borsozd meg. Keverd folyamatosan, amíg szép krémes lesz a mártás.

    Egy tűzálló edény vagy tepsi aljára tegyél egy kis olívaolajat, majd a lencsés szósz negyedéből tegyél egy réteget.

    Helyezz rá 3 tésztalapot, majd újabb sor lencsés keverék (1/4) és a szósz egy negyedét is oszlasd el rajta.

    Újra tészta, aztán lencsés keverék (ebbe a rétegbe nem kerül mártás), aztán tészta, lencse és egy kis tejszínes mártás (1/4). Az utolsó réteg tésztára pedig kend rá a mártás felét.

    180 fokra előmelegített sütőben süsd készre, amíg a teteje szép aranybarnára pirul. (kb. 25 -30 perc)

    Tipp:

    A lasagne egy igen laktató étel, ezért sokan a lasagne-t csak hússal tudják elképzelni. Ezt a receptet nem csak vegetáriánusok, de olyanok akik néha szeretnek egy-egy húsmentes fogást kipróbálni is elkészíthetik.
    A vörös lencsének köszönhetően nagyon laktató és teljes értékű fehérjéhez juttatja a szervezeted, hiszen minden szükséges aminosav megtalálható benne, ami ahhoz kell, hogy a szervezeted ellásd fehérjével.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá