Virág alakú pizza recept
Hozzávalók:
- Tészta hozzávalói:40 dkg liszt,3 dkg élesztő
- 3 kk só,2 kk kristálycukor
- 1/2 dl olvasztot zsír
- 2 dl langyos víz,3 dl tej
- Tetejére:20 dkg gobma
- 20 dkg paprikás szalámi
- 3 dl tejföl,2 gerezd fokhagyma
- 15 dkg reszelt sajt,1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a lekenéshez
Elkészítése: Cukros langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet egy tálba tesszük, hozzá a só, langyos víz és a felfuttatott élesztő. Ezt jól kidolgozzuk, közbe beletesszük az olvasztott zsírt és tovább dagasztjuk amíg hólyagos nem lesz a tészta.
Meleg helyen kétszeresére kelesztjük.
Miután megkelt lisztezett deszkára borítjuk,cipót formálunk,majd kör alakúra sodorjuk és margarinnal kikent tepsibe tesszük. Közepétől bevágjuk a tésztát 7-db-on úgy,hogy a szélétől kb:15 cm-t elhagyunk. A peremét megkenjük tejföllel amibe belepréseltük a fokhagymát,erre rátesszük a megpárolt gombát,szalámit,megszórjuk reszelt sajttal.
Ahol a tésztát bevágtuk azokat a háromszögeket ráhajtjuk a szalámis gombára. Megkenjük felvert tojással,megszórjuk reszelt sajttal és pirulásig sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

