Hozzávalók:
Elkészítése: Cukros langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet egy tálba tesszük, hozzá a só, langyos víz és a felfuttatott élesztő. Ezt jól kidolgozzuk, közbe beletesszük az olvasztott zsírt és tovább dagasztjuk amíg hólyagos nem lesz a tészta.
Meleg helyen kétszeresére kelesztjük.
Miután megkelt lisztezett deszkára borítjuk,cipót formálunk,majd kör alakúra sodorjuk és margarinnal kikent tepsibe tesszük. Közepétől bevágjuk a tésztát 7-db-on úgy,hogy a szélétől kb:15 cm-t elhagyunk. A peremét megkenjük tejföllel amibe belepréseltük a fokhagymát,erre rátesszük a megpárolt gombát,szalámit,megszórjuk reszelt sajttal.
Ahol a tésztát bevágtuk azokat a háromszögeket ráhajtjuk a szalámis gombára. Megkenjük felvert tojással,megszórjuk reszelt sajttal és pirulásig sütjük.