Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vatruska recept

Vatruska
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    A tésztához

    • 50 dkg finomliszt
    • 2 dkg élesztő
    • 2.5 dl tej
    • 13 dkg cukor
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 csipet só

    A töltelékhez

    • 20 dkg tehéntúró
    • 2 ml vanília aroma
    • 5 dkg cukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája

    A kenéshez

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája

    A tetejére

    • 5 dkg meggybefőtt
    • 3 dkg mandulapehely

    Elkészítése:

    A töltelékhez a túrót villával összenyomkodjuk, majd elkeverjük a vaníliával és a tojássárgájával elkevert cukorral.

    Az élesztőt elkeverjük egy kevés liszttel, és hozzáadunk 3 ek meleg tejet, és hagyjuk az élesztőt felfutni.
    A maradék tejet kb. 40 °C-ra felmelegítjük, hozzáadjuk a cukrot, a sót és a tojássárgáját, majd az élesztős keveréket és a lisztet is, és tésztává gyúrjuk.
    Amikor a tészta már elválik a kezünktől, labdává formázzuk, egy enyhén kiolajozott edénybe tesszük, letakarjuk, és meleg helyen duplájára kelesztjük.

    Ezután a tésztából kb. 4 dkg-os labdacsokat formázunk, és 1 órán át tovább kelesztjük.

    Ha már megkelt, a labdák belsejébe 3-5 cm-es mélyedést készítünk, majd megtöltjük a túrós töltelékkel, kimagozott meggyel kirakjuk, és a mandulapehellyel megszórjuk.

    Tojással kenjük meg, kelesztjük még 15 percet, majd 180 °C-ra előmelegített sütőben (gázsütő 4-es fokozat) 10-12 perc alatt készre sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá