Túrós tészta recept
Hozzávalók:
- 25 dkg tészta
- 25 dkg zsíros túró
- 1 pohár 2,8 %-os tejföl
- füstölt szalonna
Elkészítése:
Kisütöm egy nagyobb lábasban az apró kockákra vágott szalonnát, kiszedem a pirosra sült pörcöt, kifőzöm a tésztát.
A tésztát úgy főzöm, hogy jó sok sós vízben felfőzöm, utána lefedem, amikor megemeli a gőz a fedőt, elzárom a lángot és tésztától függően 10-15 percig a fedő alatt tartom, közben egyszer megkeverem, majd leszűröm és leöblítem.
A túrót és 3 kanál tejfölt rárakok a szalonnazsírra, ráöntöm a tésztát, jól megsózom és lassú tűzön többször átkevergetem. Tálalom, a tetejére teszek még egy kis tejfölt és megszórom a szalonna kockákkal.
Tipp:
Én nem szeretem azt a megoldást, hogy a hideg túrót ráteszik a majdnem hideg tészta tetejére és aki eszi annak kell kevergetnie. Az én módszeremmel meleg és egynemű, finom tésztát kapunk.